Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Razdvojili su sijamske blizanke: 'Oporavak traje, ali su dobro!'

Djevojčice imaju oko četiri mjeseca, a u KBC Zagreb stigle su ubrzo nakon rođenja. Bile su spojene u donjem dijelu trbušne šupljine i dijelile su jetru i crijeva

21 komentara

Nakon 13 sati operacije stručnjaci u KBC-u Zagreb uspješno su razdvojili sijamske blizanke prije dva mjeseca. Njima se pridružio i dječji kirurg iz Kliničke bolnice Merkur. 

- Djevojčice su dobro i oporavljaju se u skladu s našim očekivanjima - doznajemo u KBC-u Zagreb, a naš sugovornik kaže kako se o operaciji razdvajanja sijamskih blizanki koje su bile spojene u donjem dijelu trbušne šupljine te dijelile jetru te crijeva protekla dva mjeseca šutjelo kako bi liječnici bili sigurni da je sve u redu i da će se steći uvjeti da idu doma. Ipak, u ponedjeljak navečer još se nije moglo doznati kakve su šanse da to bude skoro, budući da oporavak nakon takvih operacija može trajati i mjesecima.

U KBC-U ZAGREB Hrvatski liječnici uspješno su razdvojili sijamske blizanke

Doznajemo da djevojčice imaju oko četiri mjeseca, te da su u KBC Zagreb stigle ubrzo nakon rođenja, pa čitav tim stručnjaka na Rebru od tada brine o njima. Liječnici su nekoliko tjedana čekali da se steknu uvjeti za razdvajanje, posebice zato što su bile rođene u 33. tjednu trudnoće, prvi je izvijestio Jutarnji list. U jednom trenutku jedna je djevojčica postala životno ugrožena jer joj se srce mučilo zbog jetre koju je dijelila sa sestrom blizankom, pa su se liječnici odlučili na zahvat koji im je, vjerojatno, jedinstven u karijeri.

S obzirom da je riječ o vrlo složenom slučaju razdvajanja, u tome je sudjelovao cijeli tim kirurga i drugih stručnjaka, pa naši sugovornici kažu da se ne može govoriti o tome da postoje jedan ili dva liječnika koja su vodila slučaj.

No, potvrđeno nam je da je tim KBC-a Zagreb na operaciji predvodio prof.dr.sc. Tomislav Luetić, pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju Klinike za kirurgiju KBC Zagreb.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message