Obavijesti

News

Komentari 111

'Razmetna djeca': Kako će Josipović vratiti sinčićevce?

'Razmetna djeca': Kako će Josipović vratiti sinčićevce?
1

Josipović je izgubio velik dio glasova jer je bio apstraktan. Takav je bio i u izbornoj noći. Sinčić se obraćao konkrentnim skupinama birača s konkretnim problemima

VIDEO

Ljudi u Josipovićevu stožeru, kao i sam Josipović, bili su neusporedivo manje “galvanizirani” - pozitivno naelektrizirani - od onih u konkurentskom taboru i masovna je televizijska publika to jasno vidjela.

Psihološki, razlog je jasan. Josipović je bio izrazit favorit u svim anketama, dok je Grabar Kitarović bila podcijenjena. Njegov je rezultat objektivno i subjektivno značio podbačaj, dok je kandidatkinja izrazito nadmašila očekivanja. Odmah je bilo jasno da će glasovi Milana Kujundžića ići njoj, dok se za Sinčićeve glasove - čiji je lavovski dio otet Josipoviću - treba tući. Kad je Milanka Opačić proglasila Živi zid “šarenom lažom”, društvenim se mrežama prosuo val masovna negodovanja Josipovićevih pristaša - bio je to najveći gaf izborne noći. Napasti najveći rezervoar glasova bilo je, najblaže govoreći, politički nepametno. Pristaše Kolinde Grabar taj su istup masovno “sherali” na Facebooku. Kolinda Grabar odmah se, predatorski, u nastupu života, obratila Sinčićevim glasačima, pozivajući ih da podupru promjene - uz male izglede da ih dobije na svoju stranu - dok je Ivo Josipović pokazao da su oni ključ, ali nije znao kako ga upotrijebiti. 

- To su važni birači, treba poraditi na njima i vidjeti kako iskomunicirati odnos s tom grupacijom - rekao je Nenad Stazić. 

Ivo Josipović izgubio je velik dio glasova jer je bio apstraktan. Takav je bio i u izbornoj noći. Ivan Sinčić obraćao se konkrentnim skupinama birača, konkretnim građanima s konkretnim problemima. Ovrha je nešto vrlo konkretno. Deložacija također, rata kredita isto. Pravednost je nešto posve proizvoljno i apstraktno. Svi se zauzimaju za pošteno društvo, veću zaposlenost.

Takve vrijednosti mogu potpisati i Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović. Ali kako ih implementirati? Sinčić je dao masu točnih dijagnoza i propisao masu preciznih, mada pogibeljnih lijekova - lijekovi bi, kako se kaže, bili gori od bolesti. Josipović će se morati potruditi i predložiti konkretna rješenja, ili Kolindi predati ključeve ureda.








Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C