Obavijesti

News

Komentari 48

Razriješili ga: Macan više nije Plenkovićev posebni savjetnik

Razriješili ga: Macan više nije Plenkovićev posebni savjetnik
1

U šturom priopćenju Vlade navodi se da je Krešimir Macan razriješen dužnosti na osobni zahtjev te da više neće biti savjetnik premijera

VIDEO

Krešimir Macan više nije posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića, objavili su u šturom priopćenju Vlade koje prenosimo u nastavku.

 

Poštovani,

Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

Macan je bio Plenkovićev posebni savjetnik za strateško komuniciranje od 1. siječnja ove godine, nije bio u stalnom radnom odnosu u Vladi, već je po nalogu premijera obavljao poslove kada priroda posla to zahtijeva. Tijekom angažmana dobivao je naknadu od devet tisuća kuna neto mjesečno.

Prema članku 23. Zakona o Vladi, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade. Na imenovanje i razrješenje posebnih savjetnika ne primjenjuju se odredbe propisa o zapošljavanju državnih službenika.

Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije Manjgura specijalizirane za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.