Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
48 komentara

Razriješili ga: Macan više nije Plenkovićev posebni savjetnik

U šturom priopćenju Vlade navodi se da je Krešimir Macan razriješen dužnosti na osobni zahtjev te da više neće biti savjetnik premijera

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
48 komentara

Krešimir Macan više nije posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića, objavili su u šturom priopćenju Vlade koje prenosimo u nastavku.

 

Poštovani,

Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

Macan je bio Plenkovićev posebni savjetnik za strateško komuniciranje od 1. siječnja ove godine, nije bio u stalnom radnom odnosu u Vladi, već je po nalogu premijera obavljao poslove kada priroda posla to zahtijeva. Tijekom angažmana dobivao je naknadu od devet tisuća kuna neto mjesečno.

Prema članku 23. Zakona o Vladi, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade. Na imenovanje i razrješenje posebnih savjetnika ne primjenjuju se odredbe propisa o zapošljavanju državnih službenika.

Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije Manjgura specijalizirane za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message