Reakcije iz zavičaja: Rodu Blagojeviću su smjestili | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Reakcije iz zavičaja: Rodu Blagojeviću su smjestili

Reakcije iz zavičaja: Rodu Blagojeviću su smjestili
1

Prema nekim izvorima, američkog guvernera iz Srbije, osumnjičenog za korupciju, demokrati su pripremali za svog predsjedničkog kandidata

VIDEO

Gledali smo dnevnik i poslije toga cijelu noć nismo spavali. Našem Miloradu je cijelu zbrku netko smjestio. To je sve zbog politike. A završio je dva fakulteta u Americi i radio kao državni tužitelj - priča Dragan Blagojević iz Velikih Krčmara pokraj Kragujevca, najbliži rođak trenutno najpoznatijeg Srbina u Americi, Milorada Roda Blagojevića (52). Tog guvernera Illinoisa u SAD-u u utorak je uhitila federalna policija zbog sumnje da je htio prodati senatorsko mjesto Baracka Obame najboljem ponuđaču te zbog sumnje za iznudu medijske tvrtke Tribune Companyja. U Velikim Krčmarima u šumadijskom kraju Blagojevića žestoko brane. Mještani o njemu pričaju da je dobar i pošten te da mu je čitava obitelj takva, piše Blic. Prema pričama njegove obitelji, Blagojević im je svake godine iz Amerike u Velike Krčmare slao čestitku s najljepšim željama za Uskrs, a u omotnici se uvijek nalazio po jedan dolar. Guverner Illinoisa u Srbiji je bio samo jednom i to za vrijeme bombardiranja 1999. godine. Došao je preuzeti zarobljene američke pilote čiji je avion oboren iznad Kosova.

OBITELJ SE POTPUNO IZOLIRALA
Reakcije srpske zajednice u Chicagu su pomiješane, ali prevladava osjećaj razočarenja jer se uhićenje Blagojevića vidi kao rušenje američkog sna. Kako piše Blic, Blagojevića su navodno demokrati prije nekoliko godina pripremali za predsjedničkog kandidata.
Iz izvora bliskih obitelji, srbijanski dnevni list doznaje da je Blagojević pozitivno raspoložen i uvjeren da će sve optužbe protiv njega pasti u vodu jer se ništa neće moći dokazati. Njegova se obitelj navodno izolirala i kontaktira samo s odvjetnicima. Smatraju da su optužbe "dio miljea političke trgovine karakteristične za Chicago".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.