Reiner dao potporu slobodi medija i njihovoj neovisnosti | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 31

Reiner dao potporu slobodi medija i njihovoj neovisnosti

Reiner dao potporu slobodi medija i njihovoj neovisnosti
1

Željko Reiner u utorak je svim medijskim djelatnicima i novinarskim udrugama čestitao Svjetski dan slobode medija, izrazivši snažnu potporu slobodi i neovisnosti medija

VIDEO

 Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner u utorak je svim medijskim djelatnicima i novinarskim udrugama čestitao Svjetski dan slobode medija 3. svibnja, izrazivši snažnu potporu slobodi i neovisnosti medija, iz čijeg velikog utjecaja na društvo, istaknuo je, proizlazi i velika odgovornost za svaku izrečenu ili napisanu riječ.

 ''Želim od sveg srca podržati Svjetski dan slobode medija kojeg je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda 3. svibnja 1993. godine. Cilj obilježavanja slobode medija promicanje je slobode izražavanja i podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela. Obilježavanjem ovoga Dana želim snažno podržati slobodu medija i njihovu neovisnost te istaknuti njihov velik utjecaj na pučanstvo iz čega proizlazi i velika odgovornost za svaku izrečenu ili napisanu riječ", navodi Reiner u čestitki.

 Potrebnim drži razvijanje svijesti o važnosti medija jer je sloboda medija u svijetu, napominje, prema izvješću američke nevladine udruge "Freedom House" u posljednjih deset godina pala na najnižu razinu.

 Stoga je, ističe, odgovornost čitavog društva da se zalaže za slobodu medijskog izražavanja, "ali koja se mora odraziti u korektnom odnosu prema onome o kome ili čemu izvještavaju".

 "Ravnoteža je ključna riječ i rješenje kad težimo medijskoj slobodi, sigurnosti i korektnosti, posebice u digitalnome dobu. U ime Hrvatskoga sabora i u svoje ime svim medijskim djelatnicima čestitam Svjetski dan slobode medija", zaključuje Reiner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.