Obavijesti

News

Komentari 265

Reiner: Do jeseni ima vremena, možda do izbora neće ni doći

Reiner: Do jeseni ima  vremena, možda do izbora neće ni doći
1

Ako dođe do novih izbora oni će vjerojatno biti na jesen, ali možda se ipak ostvari stabilna većina jer je pitanje bi li s novim izborima vlada bila stabilna, kaže Reiner

VIDEO

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner rekao je u petak da će, ako dođe do novih parlamentarnih izbora, oni vjerojatno biti na jesen, istaknuvši kako do jeseni još ima dosta vremena pa do izbora možda neće ni doći, a možda će se ostvariti i stabilna parlamentarna većina jer je, istaknuo je, pitanje bi li s novim izborima vlada bila stabilna.

 - Sjednica Sabora je u ponedjeljak. Mi ćemo to (samoraspuštanje Sabora) sigurno staviti na dnevni red.  Pravilnik i zakoni o tome ne govore ništa. Teoretski bih to mogao zavlačiti do kraja mandata, ali to neću učiniti jer sam svjestan ozbiljnosti trenutka. Sabor prestaje raditi s 15. srpnja -  izjavio je Reiner novinarima u središnjici HDZ-a gdje su dodijeljena uvjerenja polaznicima 9. generacije Političke akademije Zaklade HDZ-a u povodu svečanoga obilježavanja 27. godišnjice osnutka HDZ-a.

Ustvrdio je kako se "sigurno ništa neće raditi nakon toga (samoraspuštanja Sabora). Neće se dogoditi gotovo sigurno ništa ni prije toga ni nakon toga jer bi to bilo protuustavno".

Milošević: Ako preslagivanje ne prođe idemo na izbore

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je pak da je "Ustav jasan i demokracija počiva na zakonima".

- Idemo korak po korak hladne glave. Ako preslagivanje ne prođe idemo na izbore - rekao je. 

Milošević se nada da će javnost "prepoznati da s ove strane ne leže oni koji su došli po fotelje nego smo procijenili da je vlada disfukcionalna i odlučili smo se za taj potez. Dogodit će se ili ne preslagivanje idućih dana".

U HDZ se u petak učlanio i ministar obrane Josip Buljević što je glavni tajnik prokomentirao riječima kako nije mogao izabrati bolji dan od ovoga obljetničarskoga. Ustvrdio je da se "HDZ ne boji izbora", istaknuvši "mi krećemo u napad".

 - Ne radi se ovdje o vjerovanju ili ne. Predsjednica je odgovorna svim građanima i svi odgovaramo da država izađe iz krize. Postoji poslovnik i zakoni, unutar tjedan dana se ništa neće dogoditi. Jesen je najbolje vrijeme za parlamentarne izbore, a ne ljeto kada su ljudi na godišnjim odmorima - rekao je Milošević.

Novi član HDZ-a Josip Buljević izjavio je kako je dan kada je postao tehnički ministar u vladi dobar dan, a i vrijeme je za to, da formalizira svoju ideološku bliskost s HDZ-om.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.