Obavijesti

News

Komentari 1

Renata Bedeković najuzornija je seoska žena u Hrvatskoj

Renata Bedeković najuzornija je seoska žena u Hrvatskoj
10

Renata je majka dvojice sinova i baka dvoje unučadi, sa članovima obitelji gospodari obiteljskim OPG-a Bedekovići koji se bavi uzgojem svinja, proizvodnjom i preradom vrhunskih mesnatih proizvoda

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Renata Bedeković s Jakuševca najuzornija je seoska žena Hrvatske! Reporterka: Andreja Thomas

Posted by 24sata on Saturday, 14 October 2017

Moramo čuvati i poštivati tradiciju, moramo biti marljivi, a mladi neka ne odlaze van, ima tu posla za svakoga samo treba zasukati rukave i krenuti dalje, krenuti raditi. Od rada se živi, učili su me da se mora raditi. Ne treba nam fitnes niti joga, treba uzeti motike i metlu u ruke, krpe za prozore, brinuti se o starima i nemoćnima. Nakon proglašenja ću i dalje raditi svoj posao koji sam i do sada radila na OPG-u, to je moj zadatak i naša egzistencija. Tijekom naredne godine ću vidjeti kako i na koji način mogu pridonijeti da seoska žena bude prepoznata i da se više cijeni, a za njih je vrlo važno da se educiraju, moraju poznavati informatiku jer tehnologija napreduje. I sama se svakodnevno educiram uz pomoć sinova i snahe, rekla je Renata Bedeković (52) iz Jakuševca najuzornija hrvatska seoska žena 2017. godine, predstavnica Grada Zagreba izabrana na 18. izboru najuzornije seoske žene održanom u subotu u Karlovcu.

Renata je majka dvojice sinova i baka dvoje unučadi, sa članovima obitelji gospodari obiteljskim OPG-a Bedekovići koji se bavi uzgojem svinja, proizvodnjom i preradom vrhunskih mesnatih proizvoda, te sami proizvode hranu za životinje na 36 h zemlje. Obitelj na svom imanju hrani 300 komada svinja, 46 krmača i 150 odojaka.

- Udala sam se na veliko obiteljsko gospodarstvo na kojem je uvijek bilo 200-300 svinja, puna štala blaga-krava, ali nisu imali puno zemlje. Zajedno sa suprugom i djecom smo uz šparanje kupili nekoliko hektara zemljište, nismo trošili novac na gluposti već štedjeli za zemlju, nismo peglali kartice. Sinove smo visoko školovali i nadam se da će se oni prilagoditi i uz današnju tehnologiju, pravila, zakone i propise uspješno nastaviti u našem daljnjem radu – zaključila je Renata. 

Manifestacija izbora ove godine se održala u Karlovačkoj županiji, u Domu Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu s obzirom da je prošlogodišnja pobjednica Karlovčanka Tamara Krklec Čvangić iz Brodarca. Biralo se između 14  kandidatkinja iz deset županija i Grada Zagreba. Za prvu pratiteljicu najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško Slavonske županije, a drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja predstavnica Karlovačke županije. Uz brojne nagrade koje su natjecateljice i finalistice izbora primile od organizatora, domaćina i pokrovitelja, pobjednici je osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu u angažmanu pokroviteljice izbora, zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir. Izbor u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ promiče vrijednosti i važnosti žena u ruralnim područjima kako bi se u njima očuvale i podignule vrijednosti života, te obitelji i kulturne baštine. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.