Obavijesti

News

Komentari 154

Rezanje plaća: Pet zastupnika oporbe krivo je za pad zakona

Rezanje plaća: Pet zastupnika oporbe krivo je za pad zakona

U Mostu poručuju: Zlagat ćemo se za ukidanje privilegija, a uskoro ide prijedlog rezanja plaća. Za propast zakona prozvali su zamjene bivšim ministrima koji su aktivirali '6+6'

VIDEO

Ne stišava se bura nastala zbog propalog Mostov prijedloga da se za ovaj saziv ukine naknada zastupnicima nakon isteka mandata. Riječ je o naknadi šest mjeseci pune te šest mjeseci pola zastupničke plaće.

- Napada nas se iako jedino Most ima namjeru ukinuti privilegije. Petero zastupnika je nakon prve sjednice podnijelo zahtjev za 6 plus 6 čime su preduhitrili donošenje zakona i onemogućili njegovu primjenu na ovaj saziv Sabora - poručili su iz Mosta.
Pitaju se i tko je tu kriv: Most ili zastupnici koalicije Hrvatska raste koji su se, podsjećaju u pregovorima složili sa ukidanjem privilegija, a onda požurili ostvarit prava prije donošenja zakona.

- Prijedlog ćemo i dalje snažno zagovarati, a tek sad ide i prijedlog za rezanje plaća zastupnicima - poručili su.

U Mostu su za propast zakona prozvali zamjene bivšim ministrima koji su aktivirali navedeno pravo. Riječ je o SDP-ovcima Biljani Gaća, Franku Vidoviću, Meliti Mulić, Saši Đujiću te Igoru Kolmanu (HNS). U Mostu, kažu, kako je sada jasno da se HDZ ni SDP ne žele odreći privilegija.

- Nakon što su navedeni zastupnici aktivirali naknadu iz HDZ-a nam je stiglo objašnjenja da se više ne može ništa učiniti, jer se zakon ne može primjenjivati retroaktivno - navodi izvor iz Mosta.

Stigle su i reakcije prozvanih. U SDP-u napominju da je četvero od pet pozvanih zastupnika bili zastupnici prošlog saziva Sabora. Franko Vidović prozvao je Most da prije nego počne govoriti gluposti provjeri činjenice. Podsjetio je da je bio zastupnik sedmog saziva i da od države nije dobio ništa:

- Ako sam ja uhljeb onda su i oni. Ta naknada je moje zakonsko pravo i iskoristit ću je - rekao je.

Vidović je podsjetio da su Most i Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om vlast te da mogu promijeniti zakon koji god to požele.

- Neka ne prozivaju SDP već preuzmu odgovornost koju su dobili - poručio je SDP-ovac.

- Da je moj zakon srušilo pet bivših zastupnika iz opozicije ja bih se sramio o tome govoriti javno - kratki je odgovor prozvanog HNS-ovca. Ako je suditi po imovini i (ne)radu u Saboru s moralnog stajališta naknadu ne bi trebao uzeti Željko Kerum koji je jedan od najbogatijih zastupnika prošlog saziva. Naknadu je tražio i Ivan Račan (SDP) koji je vlasnik nekretnina u iznosu od 2,4 milijuna kuna, dva auta, a ima i štednju od 600.000 kuna. Naknadu je uzeo i jedan od najbrbljavijih zastupnika Branko Vukšić koji sa suprugom ima tri stana i apartman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao