Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ribara (76) spašavali usred nemirnog mora kod Stobreča

Nakon poziva očevidaca da u maloj brodici voditelj gubi nadzor zbog jakih udara bure i nemirnog mora krenula je akcija spašavanja, a ubrzo je stigao i poziv obitelji. Ribara su spasili u 23.50 sati

jetski
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1 komentara

Ribar (76) koji se sa svojom brodicom našao u jakoj buri i nemirnom moru nedaleko Stobreča spašen je u petak navečer u potražno-spasilačkoj akciji koju je u splitskom akvatoriju koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

U splitski Županijski dojavni centar 112 stigao je poziv očevica da u manjoj brodici voditelj gubi nadzor nad upravljanjem, obzirom na izrazito jake udare bure i nemirno more nedaleko Stobreča u pravcu otoka Brača. Najbliže mu je bio motorni trajekt "Hrvat" pa je zapovjedniku naloženo obaviti površinsku potragu prije uključenja službenika nadležne Lučke kapetanije Split u akciju.

U međuvremenu, u 22,25 sati, stigao je i poziv člana obitelji o nestanku B.F. (76), hrvatskom državljaninu, a koji je u petak popodne isplovio iz Stobreča u ribolov na brodici tipa 'Dalmatinka', dužine šest metara, bijele boje, što je odgovaralo opisu brodice za kojom je već trajala potraga na moru.

Službenici splitske Kapetanije došli su u 23,50 sati do nestalog ribolovca i našli ga neozlijeđenog na brodici te su ga uzeli u tegalj prema splitskoj gradskoj luci, no nedugo potom, uslijed velikih valova, brodica je poplavljena pa je puštena iz teglja, a spašeni ribolovac iskrcan je u Luci Split, u 00.26 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Message