News

Komentari 10

Ribarski brod se nasukao kod Žirja: Kapetan je bio iscrpljen?

Službenici Lučke kapetanije Šibenik ustanovili su da je ribarski brod, duljine 40 metara prilikom udara u obalu ostao nasukan do polovice ukupne dužine. Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora

Kod otoka Žirja, ispred uvale Tratinska, u subotu navečer nasukao se veći ribarski brod, pod imenom 'SIN KALI 1', koji plovi pod hrvatskom zastavom s devet članova posade, a nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ribarski brod nasukao se s južne strane Žirja, a dojavu o havariji uputili su sinoć u 21.45 sati iz šibenske Lučke kapetanije u Središnjicu za spašavanje i traganje na moru MRCC Rijeka. Obaviještena je i šibenska Pomorska policija.

Na poziciji pomorske nesreće službenici Lučke kapetanije Šibenik ustanovili su da je ribarski brod, duljine 40 metara prilikom udara u obalu ostao nasukan do polovice ukupne dužine. Na mjestu nasukanja nije uočeno onečišćenje mora. 

Očevid je zaključen sinoć iza 23 sata, a djelatnici Lučke kapetanije su poziciju pomorske nesreće napustili noćas u 3.20 sati nakon osiguranja mjesta nesreće.

Tijekom očevida u suradnji s policijom proveden je alkotest zapovjednika broda, hrvatskog državljanina M.P., kod kojega nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, a kao glavni uzrok udara u obalu i nasukanja broda zapovjednik je naveo tjelesnu iscrpljenost, navode iz Ministarstva. (pm)

 

Najčitaniji članci