Obavijesti

News

Komentari 2

Rijeka: Vijećnik optužuje za namještanje natječaja za zakup noćnog kluba u Delnicama

Rijeka: Vijećnik optužuje za namještanje natječaja za zakup noćnog kluba u Delnicama

Nezavisni vijećnik u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini Leo Pavela je optužio vlast u Delnicama i komunalno društvo za "nemoralno namješten natječaj" za zakup najvećega goranskog noćnog kluba "Satir"

VIDEO

Kako je rekao na konferenciji za novinstvo, dvojica mladih delničkih poduzetnika - Bruno Orešković i Sven Lukić iskazali su interes za zakup tog kluba površine 486 četvornih metara još prije godinu dana. U pratnji ovlaštenih službenika razgledali su prostor i ponudili najamninu od tisuću eura na mjesec. Noćni klub uređen je i opremljen novcem Grada Delnica, rečeno je.

Nakon više mjeseci, rekao je Pavela, oglas za zakup poslovnog prostora Grada Delnica, bez navođenja o kojem je konkretnom prostoru riječ, objavljen je u nedjelju, 19. prosinca 2021. u "Novom listu". Nije bilo ponuđača pa je oglas još jedanput objavljen u siječnju ove godine u "Glasu Slavonije", koji je, kako je istaknuo, nemoguće kupiti u Gorskom kotaru.

Orešković i Lukić propustili tu te oglase, a javio se jedan ponuđač, koji je i odabran s visinom zakupa od 3000 kuna na mjesec, rekao je Pavela, ističući da će u ugovornom roku zakupa od sedam godina Grad Delnice izgubiti oko 270 tisuća kuna.

Bruno Orešković je rekao da su mu iz Grada Delnica poručili da o tom predmetu ne govori dalje jer je, kao upravitelj Skijaškog centra Petehovca, u blizini Delnica, kandidat za dobivanje novca za ratrak i pokretne trake za sanjkalište.

Na pitanje novinara tko je odabrani ponuđač za zakup noćnog kluba, istaknuli su kako ime još nije službeno objavljeno te da o odabranom ponuđaču imaju neslužbene informacije.

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Delnica Davorin Klobučar rekao je s tim u vezi kako je zatraženo da se održi hitna izvanredna sjednica tog vijeća na kojoj bi se, uz sudjelovanje svih odgovornih, govorilo o tom slučaju i razjasnili svi njegovi aspekti.

Iva Žagar, direktorica Komunalnog društva "Risnjak" iz Delnica, koje je provelo natječaj za zakup, potvrdila je za Hinu da je natječaj dovršen i da je odabrana tvrtka Unlimited Services sa sjedištem u Fužinama. Rekla je da je zakup 3163 kune na mjesec i da mogućnosti podnošenja žalbe na provedbu natječaja nema, a ime odabranog ponuđača uskoro će se službeno objaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.