Obavijesti

News

Komentari 92

Rina (4): Samo se želim vratiti svojoj kući i igrati se s bracom

Rina (4): Samo se želim vratiti svojoj kući i igrati se s bracom
1

Požežanki Rini (4) prije mjesec dana dijagnosticiran je Ewingov sarkom, agresivni tumor koji napada kosti. Operacijom će joj izvaditi dio kosti zahvaćen tumorom i ugraditi protezu

VIDEO

Obiteljski dom u Požegi, u kojem je dane bezbrižno provodila s roditeljima Ivanom (35) i Robertom (35) te starijim bratom Franom (6), Rina Beble (4) morala je iznenada zamijeniti bolesničkom sobom.

Prije mjesec dana liječnici u Zagrebu dijagnosticirali su joj Ewingov sarkom, vrlo agresivni zloćudni tumor koji napada kosti i meko tkivo. Vremena za razmišljanje nije bilo, pa je Rina odmah nakon dijagnoze krenula s kemoterapijama na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Pred njom je dugotrajno liječenje, no obitelj je sigurna da će iz svega izaći kao pobjednici.

- Krajem prošle godine počela se žaliti na bolove u desnoj natkoljenici. Pomalo je i šepala pa smo je odveli pedijatru. Ubrzo smo saznali da se uzrok njezinih bolova u nozi krije u tumoru koji vrlo brzo metastazira. Nalazi su pokazali da metastaza nema, što je vrlo dobro - rekla je mama Ivana, koja je cijelo vrijeme s kćeri u Zagrebu. Privremeni smještaj pronašla je kod rođaka na Trešnjevci, a krajem ožujka preselit će se u stan na Sv. Duhu koji joj je pronašla i osigurala udruga Krijesnica.

- Kad je Rina završila u bolnici, naši su se prijatelji digli na noge i krenuli organizirati humanitarne akcije. Hvala im svima, no ima puno ljudi koji su u težoj situaciji od nas i kojima je pomoć potrebnija - dodala je skromno mama Ivana. Suprug Robert u Požegi se brine o šestogodišnjem sinu Franu, a vikende provodi s kćeri u zagrebačkoj bolnici.

- Tajo, kad ćemo kući? Svi mi jako falite, s najviše braco - govori Rina tati čim ga ugleda na vratima sobe, a on joj, skrivajući suze, obećava da će kući čim ozdravi.

Hrabroj Rini možete pomoći uplatom na žiro račun u Zagrebačkoj banci: Rina Beble

HR1323600003117156925.

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT/BIC ZABAHR2X. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C