Obavijesti

News

Komentari 10

Ježić ostaje u pritvoru mjesec dana da ne utječe na svjedoke

Ježić ostaje u pritvoru mjesec dana da ne utječe na svjedoke
6

Držao se podalje od novinara. Obrazovan, vitalan, elokventan i jedan od 20 najbogatijih Hrvata. Lobist Hypa, njemački počasni konzul i “težak” oko 400 mil. kn

VIDEO

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio je Robertu Ježiću 30 dana pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Odbio je USKOK-ove zahtjeve da ga se zadrži i zbog opasnosti od bijega jer Ježić ima tvrtku u Švicarskoj kao i zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uhićeni Robert Ježić u petak je ujutro, u prisustvu odvjetnika Veljka Miljevića, pred USKOK-ovim istražiteljima iznio svoju obranu. Novi list doznaje kako je porekao optužbe kojima ga terete. 

Vlasnik Diokija i riječkog Novog lista uhićen je u u četvrtak oko 18 sati u središtu Zagreba, nakon istrage u kojoj ga se teretilo da je za svoj Dioki dobivao prejeftinu struje od HEP-a, čime je ta državna tvrtka oštećena za 6,3 milijuna kuna. U tom slučaju uz Ježića, bivšeg čelnika HEP-a Ivana Mravka i Ivana Mrljaka iz HEP-ovog društva Opskrba, navodno je osumnjičen i bivši premijer Ivo Sanader.

Ime Roberta Ježića široj javnosti sve do uhićenja zacijelo nije govorilo mnogo. Riječanin rođen 1955. u HDZ se učlanio 1990. godine, ali nije bio politički aktivan. Naprotiv, bolji poznavatelji tvrde kako je ravnodušan prema politikama i ideologijama te ga zanima samo jedna stvar: biznis. Zato je uvijek nastojao imati podršku vladajućih, tko god oni bili. U zadnjoj predsjedničkoj kampanji donirao je Ivu Josipovića, ali je financirao i kampanju Dragana Primorca. Njegova imovina procjenjuje se na više od 400 milijuna kuna. Bogatstvo - milijune na tekućem računu, kuće i stanove u Hrvatskoj i Švicarskoj - stekao je u petrokemiji. Vlasnik je, od 2004. godine, Dioki holdinga, a od 2008. i Novog lista, koji je navodno morao preuzeti prema izravnom Sanaderovu nalogu. Njegovi poslovi - gradnja LNG terminala kraj Omišlja na Krku i posao s polimerima - na niz načina izravno ovise o dobrim odnosima s Vladom, kao i o cijeni energenata. Dioki je jako ovisan o HEP-u. Austrijski Kleine Zeitung tvrdi kako je Robert Ježić preko Ive Sanadera imao pristup svim strukturama pa je lobirao za Hypo banku.

Škrti tajkun živio je na visokoj nozi

Poznavatelji nogometa kažu da je kao predsjednik NK Rijeka Ježić vodio računa o svakoj kuni i da je u novčaniku “držao zmiju”. Bio je predsjednik NK Rijeka, a od jeseni 2009. godine i njemački počasni konzul za Rijeku i Istru. Kao mladić bio je prvak Jugoslavije u jedrenju te skiper.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.