Obavijesti

News

Komentari 1

Rodila u zatvoru dok je bila na respiratoru pa umrla od korone

Rodila u zatvoru dok je bila na respiratoru pa umrla od korone
1

Circle Bear bila je u zatvoru zbog optužbi vezanih za distribuciju metamfetamina koju je u travnju 2018. podnijela američka vlada, a za koju se izjasnila krivom

VIDEO

Zatvorenica saveznog zatvora u SAD-u koja je rodila dok je bila na respiratoru umrla je od Covid-19. Andrea Circle Bear (30) umrla je 28. travnja dok je bila na odsluženju kazne od 26 mjeseci za dilanje droge u Južnoj Dakoti. Bear je prva trudna zatvorenica koja je umrla unutar zatvora od posljedica korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:12

Circle Bear bila je u zatvoru zbog optužbi vezanih za distribuciju metamfetamina koju je u travnju 2018. podnijela američka vlada, a za koju se izjasnila krivom. Prebačena je iz zatvora u Južnoj Dakoti u savezni zatvor i medicinsku ustanovu u Fort Worthu u Teksasu 20. ožujka iz nepoznatih razloga, te je stavljena u karantenu kako je zatvor propisao za sve nove zatvorenike.

Sljedećeg je tjedna odvedena u bolnicu zbog trudnoće. Otpuštena je kasnije tog dana, no, nekoliko dana kasnije hospitalizirana je nakon što je pokazala simptome nalik Covidu i smještena na respirator. Sljedećeg dana rodila je dijete carskim rezom, a nedugo nakon toga je preminula. 

U SAD-u je zabilježeno 30 smrtnih slučajeva saveznih zatvorenika povezanih s korona virusom, a više od 1300 potvrđenih slučajeva.

Marshall Project, neprofitna novinska organizacija koja izvještava o američkom kaznenom pravosuđu, prikupila je podatke državnih i saveznih zatvorskih agencija širom SAD-a i procijenila da je bilo više od 9.400 slučajeva i 131 smrtnih slučajeva povezanih s korona virusom u zatvorima diljem Amerike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.