Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
83 komentara

Rodila žena kojoj nisu dozvolili pobačaj: Beba umrla za 5 sati

Liječnici u Salvadoru su porodili bolesnu trudnicu kojoj nije dozvoljen pobačaj. Ženu su porodili carskim rezom u 26. tjednu i stabilno je. Beba je rođena bez mozga

Fotolia
Foto: Fotolia
83 komentara

Liječnici u Salvadoru su porodili bolesnu trudnicu kojoj nije dozvoljen pobačaj. Ženu su porodili u ponedjeljak carskim rezom u 26. tjednu. Žena je u stabilnom stanju. Njezina kći je rođena bez mozga i živjela je samo pet sati, piše The Australian. 

Žena ima 22 godine i ima dijete staro godinu dana. Nakon što je saznala za drugu trudnoću tražila je da joj dozvole pobačaj jer boluje od lupusa i ima zatajenje bubrega. No, u državi nije dozvoljen abortus ni pod kojim uvjetima. Kazna za pobačaj je i do 50 godina zatvora. Žena je tražila od Vrhovnog suda da joj dozvole pobačaj, no zahtjev su joj odbili. Ipak, ministrica zdravlja rekla je kako je u ovom slučaju prihvatljiv rani carski rez.

- Jasno je kako u ovom slučaju trudnička intervencija nije abortus već inducirano rođenje, što je nešto sasvim drugo - objasnila je Maria Rodriguez. Dodala je kako je odlučujući faktor bio spašavanje bolesne trudnice. 

Slučaj je privukao veliku pažnju u zemlji pogotovo kod aktivista koji zahtijevaju dozvolu abortusa u ovakvim slučajevima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message