Obavijesti

News

Komentari 14

Roditelje su osudili za ubojstvo djece, a zapravo su bili nevini...

Roditelje su osudili za ubojstvo djece, a zapravo su bili  nevini...
5

Najveća tragedija s kojom se roditelji mogu susresti je gubitak djeteta. Ta tragedija može biti još gora ako se roditelje optuži za ubojstvo djece koje nisu počinili...

VIDEO

Najveća tragedija s kojom se roditelji mogu susresti je gubitak djeteta. Ta tragedija može biti još gora ako se roditelje optuži za ubojstvo djece koje nisu počinili. Ovi su ljudi prošli kroz nevjerojatnu torturu jer su ih nepravedno optužili da su ubojice. Trebale su im godine da dokažu da su nevini. 

Osudili majku zbog izjave susjeda

Michelle Murphy koja je 1994. godine imala 17 godina probudila se 12. rujna u stanu u Tulsi u Oklahomi. Šokirala se kad je shvatila da je njezin sin star tri mjeseca proboden nožem. Dječak je mrtav ležao na podu u kuhinji. Oko 3 sata ujutro policija je primila poziv susjeda Williama Leea (14) koji je tvrdio da je vidio ako se Michelle posvađala s Travisovim ocem i da je došlo do nasilja. Policija je izašla na teren, ali nisu vidjeli ništa neobično pa su otišli. Lee se 90 minuta kasnije vratio do stana i pogledao je kroz prozor te je vidio kako majka stoji nad tijelom svojeg sina. No Lee tada nije ponovo zvao 911. Iako na Michelle nisu pronađeni tragovi krvi i iako oružje nije pronađeno, majka je optužena za sinovo ubojstvo. Lee je svjedočio protiv Michelle na preliminarnom saslušanju. No budući da se kasnije objesio tijekom autoerotske igrice njegovo je svjedočanstvo na sudu bilo samo na kazeti pa ga odvjetnici nisu mogli ispitati. Iako je Travisov tata tvrdio da Lee laže i da nije bio u stanu sporne večeri, Michelle je osuđena na doživotnu kaznu zatvora. Na mjestu zločina pronađena je krvna grupa AB koja nije odgovarla krvoj grupi Travisa, a niti njegovoj majci. Kasnije su napravljene nove DNK analize i iz zatvora je puštena 2014. godine.  

Oca osudili da je izazvao požar

 David Lee Gavitt (26) je 1985. živio u Michiganu sa suprugom Angelom i dvoje djece, Katrinom (3) i bebom starom 11 mjeseci Tracy. Jedne noći u ožujku roditelji su otišli spavati i ostavili su u dnevnom boravku nekoliko upaljenih svijeća. Uskoro ih je probudio pas i shvatili su da dnevna soba gori. David je počeo otvarati prozore, a supruga je otišla probuditi djecu. David je uspio pobjeći kroz prozor, ali Angela, Katrina i Tracy nije bilo spasa. Kasnije su tužitelji zaključili da je David namjerno izazvao požar i optužen je za trostruko ubojstvo. Iako nije bilo dokaza protiv njega i iako su susjedi posvjedočili da je više puta pokušavao ući u kuću kako bi spasio obitelj, stručnjaci su tvrdili da je požar izazvan benzinom. David je osuđen po svim točkama optužnice i dobio je doživotnu kaznu zatvora. Godine 2010. za njegov se slučaj zainteresiralo Sveučilište Michigan Law School’s Innocence Clinic. Oni su zaključili da se nije koristio benzin već da su za požar krive svijeće koje su izavale toliko topline da je buknuo požar. 1980-ih godina stručnjaci nisu bili svjesni tog fenomena. David Lee Gavitt pušten je na slobodu 2012. godine. 

Djecu i ženu našao mrtve

David Camm, bivši policajac, je živio sa suprugom Kim i dvoje djece Bradom (7) i Jill (5) u Georgetownu u Indiani. U rujnu 2000. godine David se vratio kući i pronašao ženu i djecu mrtve. Ležali su u garaži, a ubojica ih je upucao. Tri dana kasnije David je optužen za ubojstvo nakon što su nađeni tragovi krvi na njegovoj majici. David je tvrdio da je krv završila na njegovoj majici dok je pokušavao oživjeti sina. Čak 11 svjedoka je potvrdilo da je u vrijeme ubojstva bio na utakmici. Tužitelji su ga osumnjičili da je ubio obitelj kako bi dobio životno osiguranje. Na sudu su svjedočile i žene koje su rekle da je David s njima bio u vezi. Osuđen je na 135 godina zatvora. No tužitelji su isključili činjenicu da je na mjestu ubojstva pronađena majica s neidetificiranim DNK. Kasnije je utvrđeno da taj DNK pripada Charlesu Boneyju. Boney je bio osuđeni kriminalac koji je tvrdio da je Davidu pomogao da ubije obitelj. Tvrdio je i da je David pucao. David je imao kasnije nekoliko saslušanja, a na jednom je utvrđeno da je Kim ispod pristiju imala Boneyjev DNK što je uvjerilo sud da David nije kriv te je oslobođen 2013. godine.

Ubojice optužile majku da je naručila ubojstvo sina

Debra Milke nedavno rastavljena samohrana majka i njezin sin Christopher (4) su se 1989. preselili u stan u Phoenixu. Živjeli su kod Jima Styersa. U prosincu iste godine Styers je odveo Christophera u shopping dok je Debra ostala sama u stanu. Styers je kasnije tvrdio da se dječak izgubio u trgovačkom centru i prijavio je njegov nestanak. Roger Scott, Styersov prijatelj je pak policiji rekao da su on i Jim dječaka odvezli na napušteno područje i da su mu tri puta pucali u glavu. Scott je odveo policije na mjesto gdje je bilo tijelo dječaka te su obojica optuženi za ubojstvo. Styers i Scott su tada rekli da ih je Debra "unajmila" da ubiju dječaka. Detektiv Armando Saldate ispitivao je Debru i tvrdio je da mu je priznala ubojstvo iako nije bilo snimke niti službenog zapisa. Debra, Scott i Styers su osuđeni na smrtnu kaznu. Debra je i dalje tvrdila da je nevina. Kasnije je utvrđeno da je detektiv Saldate imao vrlo sumnjivu i upitnu karijeru i da više puta discipinski kažnjen jer je provodio sumnjiva ispitivanja. Budući da je Saldateovo svjedočenje bio jedini dokaz protiv Debre, optužbe su odbačene. Debra je puštena iz zatvora 2013. godine.  

Provalnik joj ubio dijete, a ona osuđena na zatvor

Nedavno rastavljena Julie Rea (28) se 13. listopada 1997. probudila u domu u Illinoisu. Čula je kako njezin sin Joel Kirkpatrick (10) vrišti. Kada je ušla u njegovu sobu, vidjela je maskiranog provalnika. Provalik je pobjegao, a majka je shvatila da je njezin sin proboden nekoliko puta. Policija je bila skeptična. Julie je bila u sudskom procesu s Joelovim ocem oko skrbništva. To je uzeto kao motiv i Julie je osuđena na 65 godina zatvora. Godine 2003. književnica Diane Fanning je pisala knjigu o osuđenom serijskom ubojici Tommyju Lynnu Sellsu. Sells je rekao Fanning da je jednom provalio u kuću i da je ubio dječaka. Priča je bila nevjerojatno slična onome što se dogodilo Julie i njezinom sinu. Slučaj je opet ispitan. Utvrđeno je da na odjeći koju je nosila Julie nije pronađena krv. Julie je ubrzo nakon toga oslobođena, piše ListVerse.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...