Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Roditelji mrtvog vojnika traže njegovu spermu: Želimo unuka

SAD: Sudac je naredio medicinskom osoblju da od Petera uzmu spermu, ali da je sačuvaju i ne daju roditeljima prije saslušanja na sudu zakazanog za 21. ožujak

Foto: NBC News
9 komentara

Roditelji Petera Zhua (21), nedavno poginulog američkog kadeta, od suda su zatražili dopuštenje da uzmu spermu svoga sina kako bi "sačuvali dio njega u djetetu koje će možda jednom živjeti". 

Petera su proglasili mrtvim u prošlu srijedu. četiri dana nakon što je doživio nesreću na skijanju. Slomio je kralježnicu što je dovelo do prekida dovoda kisika u mozak.

Roditelji žele uzeti njegovu spermu do petka ujutro, prije nego mu, u petak poslijepodne, izvade organe za donaciju, piše NYPost

- Želimo i dalje imati dio njega, da i dalje širi sreću koju nam je donio. On je jedino muško dijete u obitelji Zhu, ne uzmemo li njegov genetski materijal, prezime naše obitelji će izumrijeti, kažu roditelji. 

Sudac je naredio medicinskom osoblju da od Petera uzmu spermu, ali da je sačuvaju i ne daju roditeljima prije saslušanja na sudu zakazanog za 21. ožujak. 

Ovakvi zahtjevi roditelja su rijetki, ali u SAD-u su se s time već susretali. Poznat je i slučaj iz 2009. godine kada je 21-godišnji Nikolas Evans umro tijekom tučnjave u baru. Njegova majka Missy Evans dobio je od suda dopuštenje na osnovu kojega je urolog uzeo njegovu spermu za eventualnu surogat majku koja će Missy roditi unuka. 

Prvo uspješno uzimanje sperme nakon smrti zabilježeno je 1980. godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message