News

Komentari 2

Roditelji na Vrbanima: 'Tražimo hitnu sanaciju zgrade vrtića, brinemo se za sigurnost djece!'

Roditelji na Vrbanima: 'Tražimo hitnu sanaciju zgrade vrtića, brinemo se za sigurnost djece!'

"Sigurnost im je svakodnevno ugrožena", izjavila je Šumera Madjer dodavši kako građane jako ljuti nebriga jer od 2019. godine upozoravaju na padanje fasadnih ploča.

Roditelji djece koja pohađaju vrtić na zagrebačkim Vrbanima u zgradi s koje je pala fasadna ploča, okupili  su se u utorak navečer ispred zgrade tražeći hitnu sanaciju i siguran prolaz za svoju djecu koja odlaze u vrtić, ali i školu u blizini. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Majka dvoje djece Sandra Šumera Madjer za RTL Danas rekla je da su se okupili jer su zabrinuti za sigurnost djece, prolaznika, djelatnika škole, vrtića i svih građana.

Pale su, kaže, u kolovozu 2019. godine, kada su nakon nekog vremena sanirane, ali su i nakon toga padale, a padale su i nakon potresa u ožujku. 

Zagreb: Prosvjed roditelja i stanara zbog zgrade s koje je otpao dio fasade

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku.

O opadanju fasade s dječjeg vrtića na Vrbanima gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je danas da je riječ o privatnoj zgradi i da je zaštićen ulaz.  

"U komunikaciji smo s vlasnikom zgrade i njegova je odgovornost da zamijeni ploče", rekao je Tomašević na otvorenju post-covid poliklinike Specijalne bolnice za plućne bolesti ispred Doma zdravlja Zagreb – istok.

Najčitaniji članci