Obavijesti

News

Komentari 273

Roditelji pozvali policiju: Fra Božo tuče našu djecu šibom

Roditelji pozvali policiju: Fra Božo tuče našu djecu šibom
1

Djeca se, kažu roditelji, najviše boje Gospe. Vjeroučitelj, fra Božo Duvnjak iz O.Š. Skradin u Dubravicama uvjerio je đake da ih Gospa 'špijunira' na svakom koraku

VIDEO

Roditelji djece Osnovne škole Skradin u Dubravicama prijavili su policiji školskog vjeroučitelja. Navodno fra Božo Duvnjak fizički kažnjava djecu, i to šibom i konopom franjevačkog habita. U utorak su školu "okupirali" policajci kako bi istražili slučaj.

- Imamo operativna saznanja da vjeroučitelj u područnoj školi OŠ Skradin u Dubravicama u svom radu primjenjuje neodgovarajuće metode. U tijeku su policijski izvodi tijekom kojih ćemo utvrditi sadrže li te odgojne metode obilježja kaznenog djela - rekla je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske, Marica Kosor. Kako saznajemo od roditelja, "neodgovarajuće metode" znače da fratar u nastavnim pomagalima ima šibu kojom redovito tuče djecu. 

Zatekne li fra Božu dječja nepodopština u trenu kad mu šiba nije pri ruci, navodno udara konopom franjevačkog habita. Vjeroučenje im nastoji prikazati kao utakmicu protiv neznanja i poganosti. On je trener, a djeca igrači, pa im za satova vjeronauka dijeli žute i crvene kartone, otkrivaju roditelji djece. Djeca se, kažu roditelji, ipak najviše boje - Gospe. Kažu kako je po fra Boži strašnija i od vjeroučitelja, šibe, konopa, žutih i crvenih kartona. Ona, kako ih je prestravio vjeroučitelj, prati djecu na svakom koraku i javlja fra Boži što je koji đak radio između satova vjeronauka. 

U školi su znali za ovakave odgojne metode, ali su čekali da bilo što poduzmu jer se veći dio roditelja slaže s načinom na koji fra Božo odgaja njihovu djecu. 

Ravnateljica škole Dijana Gaši rekla nam je kako je cijeli slučaj prenapuhan.

- Ne želim ništa reći dok ne završi istraga. Tko vam je to uopće dojavio - upitala nas je ravnateljica. Rekla je kako će policija utvrditi činjenice te ponovila kako je sve 'prenapuhano'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 273
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.