Obavijesti

News

Komentari 25

Par u kući zatočio 13 braće i sestara, izgladnjivali ih i vezali

Par u kući zatočio 13 braće i sestara, izgladnjivali ih i vezali
9

Policiju je pozvala 17-godišnjakinja s mobitela kojeg je pronašla u kući u predgrađu Los Angelesa. Uz nju, još 12-ero djece u dobi od 2 do 29 godina bilo je zatočeno

VIDEO

Policija je u Kaliforniji uhitila je supružnike Davida i Annu Turpin nakon što su iz kuće na jugoistoku Los Angelesa primili panični poziv 17-godišnjakinje nakon što su nju i njezinih još 12 braće i sestara monstruozni roditelji godinama držali zatočene. 

Djeca u rasponu od 2 do 29 godina pronađena su u kući u predgrađu Perris, vezana za krevete. Policija za sad vjeruje da su svi u rodu. 

A van sits parked on the driveway of the home of the Turpins in Perris

Policiju je pozvala zatočena 17-godišnja djevojka nakon što je u kući pronašla mobitel te uspjela pobjeći. Kazala je kako njezino 12-ero braće i sestara roditelji u kući drže u zatočeništvu te neke lancima vežu za krevete. Kad je policija upala u kuću, imala je što vidjeti - 12 djece bilo je neuhranjeno, propalo, a 17-godišnjakinja koja je policiju pozvala zbog izmučenosti i gladi izgledala je kao da ima 10 godina. Zatočena djeca bila su prljava, zapuštena i izgladnjela.

Iako su svi izgledali kao djeca u razvoju, policajci su se iznenadili otkrivši kako ih je čak sedmero odrasle dobi. Neke od njih pronašli su vezane za krevet, u tamnoj i zagušljivoj sobi. 

Monstruozni roditelji David Allen (57) i Anna Turpin (49) u nedjelju su pred sudom optuženi po 19 točaka za maltretiranje i ugrožavanje djece. Suđenje čekaju u pritvoru uz jamčevinu od ukupno 18 milijuna dolara. 

Šestero djece, među kojima i 17-godišnjakinja, zbrinuti su u medicinskom centru u dolini Moreno, dok je sedmero starijih pomoć pružena u medicinskom centru u Coroni, piše CNN

Upitani o tvrdnjama kćeri da djecu drže zatočenu roditelji nisu dali logično objašnjenje. 

Na stranicama kalifornijskog ureda za obrazovanje stoji kako je David Allen Turpin ravnatelj privatne škole Sandcastle, otvorene 2011. u kući u kojoj su djeca pronađena. 

Susjedi obitelji uglavnom su kazali kako su Turpinovi bili mirni, nikad se iz  nijihove kuće nije čula galama, ali se o njima niti nije puno znalo. 

- Nikad ne biste vidjeli da netko dolazi ili odlazi iz te kuće. Povremeno bi netko izašao kako bi obavio kupnju - kazao je jedan od susjeda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.