Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Ronko: Rezultati SDP-a su dobri, HDZ ovo neće preživjeti

Naglasio je kako je SDP u Hrvatskoj osvojio 788.000 glasova dok je HDZ dobio 746.000 plus 24.000 glasova iz dijaspore: 'I s njihovim glasovima imamo više'

Mihael Hnatyšyn/24sata
Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata
26 komentara

- Protekle četiri godine SDP-ova koalicija sanirala je stanje užasnog nereda kojeg nam je ostavio HDZ. U tom razdoblju stvorili smo osnovu da se više nikad ne vratimo na staro, a to  je s MOST-om, kao novom zvijezdom na političkom nebu i zakucano - rekao je na  konferenciji za medije u Požegi SDP-ov saborski zastupnik i prvi čovjek na listi za V. izbornu  jedinicu Zdravko Ronko. 

Naglasio je kako je SDP u Hrvatskoj osvojio ukupno 788.000 glasova dok je HDZ dobio 746.000 plus 24.000 glasova iz dijaspore. – I s njihovim glasovima iz dijaspore imamo više glasova. 

- MOST je jedan snažan korektiv. Zadovoljni smo rezultatima  izbora i sigurno je da HDZ ovo neće preživjeti – izjavio je Ronko. Izrazio je uvjerenje da će Zoran Milanović pronaći način i zajednički jezik s čelnikom MOST-a Božom Petrovom kako bi formirali novu Vladu. 

– Nećemo govoriti o tome hoće li netko pristati na nečije uvjete ili neće. Spremni smo na promjene koje se traže vjerujući kako i u MOST-u znaju da one moraju ići postupno. Pregovori s MOST-om možda počnu već sutra – objasnio je Ronko. 

Zaključio je kako MOST nikako ne može biti blizak HDZ-u.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message