Obavijesti

News

Rugali su mi se kada mi se konobar obratio na engleskom

Rugali su mi se kada mi se konobar obratio na engleskom
1

- ali kad su čuli moj odgovor, ukočili su se od divljenja...

Sa zadovoljstvom sam promatrala šokirana lica mojih prijatelja kad sam s konobarom počela razgovarati na tečnom engleskom. Svi su se sjećali moje blamaže od ljetos kada sam u istoj situaciji  napravila budalu od sebe pokušavajući svima naručiti ručak.

I dan danas se sjećam te situacije kada se nisam mogla sporazumjeti s konobarom. Unatoč 7 godina učenja jezika, gramatike, bubanja napamet pravila i pohađanja tečajeva, nisam bila u stanju izgovoriti ništa osim kaotičnog blebetanja. Na kraju je ručak umjesto mene naručila kolegica koju baš ne volim, a prijatelji su se rugali na moj račun još dugo nakon ljeta...

Nikada se nisam osjećala tako poniženom. Zato sam si obećala da ću im se osvetiti i pokazati im što sve mogu. Budući da su tradicionalne metode učenja jezika otpale, morala sam potražiti nešto novo.

Kako sam naučila jezik bez učitelja?

Odmah nakon povratka s odmora, odlučila sam pronaći rješenje koje će mi pomoći riješiti se užasnog srama i učiniti da ironični osmijeh mojih prijatelja zauvijek nestane s njihovih lica. Tražeći učinkovitu metodu učenja jezika, pronašla sam stranicu na kojoj su obećavali dugotrajne rezultate već nakon 4 tjedna učenja. Nisam imala ništa za izgubiti, zato sam je odlučila isprobati. I onda se sve preokrenulo!

Već nakon 4 tjedna tečno sam govorila engleski!

Ta se metoda pokazala rješenjem svih mojih problema vezanih za strani jezik kao što su nedostatak vremena, problem s pamćenjem i kao glavno - nedostatak talenta. Zahvaljujući toj metodi trajno sam i uspješno naučila engleski. Točno u 1 mjesec. Kako sam to napravila? Sve zahvaljujući tome što:

•             Učila sam gdje god i kad god sam htjela - doma ili na putu za posao. Dovoljan je bio pametni telefon, tablet ili laptop s pristupom internetu. Udobnost je rezultirala vrlo brzim napretkom, a učenje se odvijalo bez stresa i pritiska.

•             Upoznala sam samo neophodan vokabular - bez zamorne gramatike i mukotrpnih sati što je učenje učinilo jednostavnim i ugodnim. Zahvaljujući tome, strane sam riječi i fraze pamtila potpuno bez napora, a novi su izrazi sami upadali u glavu.

•             Učila sam brzo i uspješno - s jedinstvenim sustavom učenja savladala sam novo gradivo  nevjerojatnom brzinom i, što je najbitnije, jednom i zauvijek!

Na taj način već nakon prvih nekoliko dana mogla sam sastavljati jednostavne rečenice, a već nakon mjesec dana govorila sam tečno i bez zastajkivanja, kao da je to moj drugi jezik!

Kad je napokon došlo vrijeme odlaska, znala sam da ću se snaći u svakoj situaciji, a da mi komuniciranje na engleskom neće predstavljati problem. Moji prijatelji nisu mogli vjerovati da sam naučila jezik takvom brzinom i odmah su me počeli moliti da s njima podijelim svoju tajnu. A ja? Glasno sam se nasmijala i bila sam ponosna kao nikad prije.

Otkrijte novu metodu zahvaljujući kojoj ćete moći tečno govoriti strani jezik već nakon 4 tjedna!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.