Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Ruke se ne drže u džepovima: Ovih 7 stvari u Rusiji se ne radi

U Madagaskaru djeca ne smiju izgovarati ime svojeg oca niti spominjati bilo koji dio tijela. Na Tajvanu je nezamislivo pisati poruke ili poštu crvenom kemijskom. A u Rusiji nikad nitko ne zviždi na ulici

Gorky Park in Moscow
Foto: Emile Alain Ducke/DPA/PIXSELL
13 komentara

U svojoj knjizi 'When Cultures Collide: Leading Across Cultures', Richard Lewis iznosi popis od sedam najvažnijih stvari koje biste trebali izbjegavati pri sljedećem posjetu Rusiji, piše Business Insider.

1. Nemojte nositi kaput unutra 

Smatra se nekulturnim nositi kaput u kući. Čak i ako je grijanje pokvareno, stisnite se i odmah objesite kaput na vješalicu. 

2. Nemojte držati ruke u džepovima 

Nepristojno je hodati okolo s rukama u džepovima. Ako poslujete u Rusiji, pazite da vam ruke uvijek budu na otvorenom, kako ne biste djelovali neuredno.

The Kremlin in Moscow | Autor: Marc Vorwerk/DPA/PIXSELL Foto: Marc Vorwerk/DPA/PIXSELL

3. Nemojte sjediti raširenih nogu

Nemojte ni slučajno dići nogu tako da gležanj oslonite na koljeno. Uz to, pazite da vam se nikad ne vide potplate, te nipošto nemojte cipelama dodirnuti sjedalicu, budući da se cipele smatraju prljavima. 

4. Nemojte zviždati na ulici 

Na zviždanje na ulici, ali i unutra, ne gleda se blagonaklono. Kako biste bili sigurni, jednostavno nemojte zviždati nigdje ni ikad. 

5. Nemojte jesti na travnjacima 

Zaboravite piknike, bez obzira koliko lijepo vrijeme bilo. 

6. Nemojte pitati ljude gdje je toalet 

Smatra se nepristojnim ispitivati druge gdje se nalazi WC. A to pitanje pogotovo ne biste trebali postaviti osobi suprotnog spola. 

7. Nikad se nemojte rukovati kroz vrata 

FILE PHOTO: Russian President Putin and Turkish President Erdogan meet in Ankara | Autor: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Rusi su poznati po svojoj praznovjernosti. Smatra se nesrećom rukovati se s bilo kime preko praga, pa odgodite pozdravljanje dok ne uđete u zatvoren prostor.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message