News

Komentari 254

Rulju koja je upala u kongres traži i FBI: Nagrađuju s 1000 $ tko pomogne pronaći ove ljude

Rulju koja je upala u kongres traži i FBI: Nagrađuju s 1000 $ tko pomogne pronaći ove ljude

Čovjek odjeven u krzno prvi je identificiran i to od strane američkih medija. Sad policija traži pomoć građana u prepoznavanju ostatka ekipe koja je nasilno upala u zgradu kongresa. Pomaže im čak i FBI.

Policija u Washingtonu objavila je desetke fotografija simpatizera bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji su upali u kongresnu zgradu. 

Pogledajte video: Kaos u Washingtonu

Među fotografijama nalazi se čovjek kojeg su mediji identificirali kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pripadnika zajednice QAnon poznatog po nadimku Q Shaman. 

QAnon je kult pripadnika teorija zavjera čije teze ne prestaju zgražati svijet. Smatraju Trumpa svojim duhovnim vođom. Među njima su nerijetko i ravnozemljaši.  

- Još imamo dosta posla pred nama u identificiranju i ispitivanju svakog od nasilnih pripadnika rulje - izvijestio je šef washingtonske policije Robert Contee dodajući da je 68 ljudi uhićeno, a samo jedno od njih je iz Distrikta Columbia. 

- Tko god ima saznanja o ovim osobama ili o incidentu trebao bi nazvati policiju na (202) 727-9099 ili poslati poruku na 50411. Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1000 dolara svakome tko pruži informacije koje dovedu do uhićenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin - stoji u službenoj potjernici koju je prenio i New York Post.


 
Fotografije počinitelja postavljenje su i u zračnim lukama te lokalnim hotelima.

Uglavnom ih se tereti za neovlašten ulaz, a tek neke od njih i za oštećenje povijesne građevine. 

Najčitaniji članci