Obavijesti

News

Komentari 109

Rusi su izvrijeđali Vučića: On je obična politička ku*va! Izdajica

Rusi su izvrijeđali Vučića: On je obična politička ku*va! Izdajica

Srbija je u Glavnoj skupštini UN-a glasovala za osudu Rusije zbog aneksije četiriju ukrajinskih regija - Luhanska, Donecka, Hersona i Zaporižje

VIDEO

Među onima koji su glasovali protiv Rusije našla se i Srbija, a Vučić je stalno obećavao da neće uvoditi sankcije Rusiji, ljutito je objavio jedan od najvećih ratnih huškača Vladimira Putina Vladimir Solovjov uz fotografiju na kojoj srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić snuždeno sjedi na stolcu preko puta tadašnjeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u Ovalnom uredu Bijele kuće.

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić na otvaranju puta citirao ajet iz sure El-Bekare

Pokretanje videa...

Vučić na otvaranju puta citirao ajet iz sure El-Bekare 00:41

Inače, Solovjov najviše inzistira na korištenju nuklearnog oružja, a Zapadu je poručio da će ih "izbrisati s lica zemlje". Još oštriji prema Vučiću bio je provladin ruski vojni analitičar Jurij Kotenok. 

- Srbija je glasovala protiv Rusije u UN-u, što znači da je Vučić marioneta, a kleo se da nikada neće uvoditi sankcije Rusiji. Dijagnoza - politička prostitutka! - napisao je na svom Twitter profilu. 

Podsjetimo, Srbija je u Glavnoj skupštini UN-a glasovala za osudu Rusije zbog aneksije četiriju ukrajinskih regija - Luhanska, Donecka, Hersona i Zaporižje. 

Europska komisija poziva Srbiju da uvede sankcije Rusiji
Europska komisija poziva Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Oko 70 posto svih ulaganja u Srbiju dolazi iz njenog prirodnog, geografskog okruženja, Europske unije. Prije svega iz Njemačke, a potom iz Italije. Iz Rusije dolazi tek desetak posto, iz Kine otprilike jednako toliko. Par postotaka stiže iz ostatka svijeta. Sve je, dakle, jasno, i Vučić to dobro zna. No Rusija mu je važna zbog energenata i povezanosti srbijanske nacije s Rusijom. 

Zato Vučić već duže vrijeme pokušava sjediti na dva stolca. Unija, s jedne strane, diskretno daje do znanja kako bi se europski investitori mogli povući iz Srbije ako se ta zemlja ne pridruži sankcijama EU protiv Rusije, a s druge, posve indiskretno, kaže kako od napretka na putu u Uniju bez uvođenja sankcija nema ništa. No to znači ići protiv Rusije. Bez jeftinog ruskog plina, Srbija je manje konkurentna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...