News

Komentari 24

Janša vjeruje Ukrajincima: Kijev nikad neće pasti, ruske snage koje ga napadaju su preslabe...

Janša vjeruje Ukrajincima: Kijev nikad neće pasti, ruske snage koje ga napadaju su preslabe...

Ruska vojska nikada neće zauzeti Kijev, izjavio je slovenski premijer govoreći o utiscima boravka u Kijevu koji je posjetio u utorak zajedno s poljskim i češkim premijerom te razgovarao s ukrajinskim vodstvom

Govoreći za Slovensku televiziju, Janša je rekao da je to bio posjet ohrabrenja ukrajinskom vodstvu.

"Prvenstveno, taj posjet je bio demonstracija da Ukrajinu nismo otpisali," naglasio je Janša, dodavši kako su se brojni diplomati, predstavnici međunarodnih organizacija i korporacija iz ukrajinske prijestolnice povukli još prije napada Rusije na Ukrajinu.

"Za njih je to bio znak da nisu otpisani, da se ne radi samo o podršci izdaleka nego da netko vjeruje da će se oni obraniti i pobijediti", dodao je Janša.

Po njegovim riječima, napadi na središte Kijeva su relativno rijetki i grad nije opkoljen.

"Kijev se napada s istoka i zapada, ali snage koje napadaju grad su preslabe da bi ga zauzele. Ruska vojska nikad neće osvojiti Kijev", ustvrdio je slovenski premijer.

Ponovo je iznio i svoju ideju o uvođenju zone zabrana letenja iznad Ukrajine kako bi se olakšala obrana Ukrajinaca od ruske agresije, makar je NATO savez tu zamisao odbio jer bi dovela do otvorenog sukoba s Rusijom.

Janša tvrdi da su tu ideju već podržale tri države članice NATO-a i da je uvjeren kako će potpora tom prijedlogu rasti.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci