Obavijesti

News

Komentari 68

Rusija: Ukrajinci su dronom napali ruski grad Kurčatov

Rusija: Ukrajinci su dronom napali ruski grad Kurčatov

Predsjednik Volodimir Zelenski u subotu je rekao da ukrajinske trupe 'napreduju' u protuofenzivi protiv ruskih snaga, odbacujući izjave zapadnih dužnosnika koji tvrde da Ukrajina presporo napreduje na terenu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.56

Ukrajinski dron izazvao požar u ruskom gradu Kurčatovu

Zgrada u zapadnom ruskom gradu Kurčatov zapalila se u nedjelju nakon napada ukrajinskog drona no službe su uspjele ugasiti vatru i u napadu nema žrtava, rekao je guverner pokrajine Kursk Roman Starovojt. 

U objavi na Telegramu, Starovojt nije precizirao o kojoj je zgradi riječ.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.00

Zelenski smijenio ministra obrane Oleksija Reznikova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu da je odlučio smijeniti ministra obrane Oleksija Reznikova te zatražiti od parlamenta ga ovaj tjedan zamijeni Rustemom Umerovim, čelnikom najvažnijeg ukrajinskog privatizacijskog fonda.

Objava o smjeni koju je Zelenski najavio u svome noćnom video obraćanju naciji mogla bi potresti ukrajinski obrambeni establišment, najozbiljnije od početka ruske invazije.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.30

Rusija: Ukrajinci su dronom napali ruski grad Kurčatov

- Nakon ukrajinskog napada dronom, večeras je izbio požar u nestambenoj zgradi u ruskom gradu Kurčatovu, rekao je Roman Starovoit, guverner regije Kurs te dodao nije bilo žrtava. 

19.43

Ukrajina očekuje procvat u proizvodnji dronova u zemlji

Ukrajina namjerava povećati proizvodnju bespilotnih letjelica već ove jeseni, rekao je u nedjelju ukrajinski ministar obrane u vrijeme kada njegova zemlja izvodi sve više napada bespilotnim letjelicama na ruski teritorij.

Ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama na ruski teritorij postali su učestaliji u proteklim tjednima, s desecima bespilotnih letjelica koje nekih dana istovremeno napadaju Rusiju, čak do zapadnog ruskog grada Pskova koji je 600 kilometara udaljen od Ukrajine.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

17.30

Volodimir Zelenski i njegov francuski kolega Emmanuel Macron razgovarali su danas telefonom o funkcioniranju morskog koridora za sigurnu plovidbu brodova koji je uspostavio Kijev nakon što je Rusija u srpnju napustila crnomorski sporazum o žitaricama. 

Komentari 68