Obavijesti

News

Komentari 65

Kijev: Ukrajinsko oružje sada može gađati mete u Rusiji udaljene 1500 kilometara

Kijev: Ukrajinsko oružje sada može gađati mete u Rusiji udaljene 1500 kilometara

Moskva u odgovoru na nedavne napade jača obranu oko strateški važnog Krimskog mosta koji spaja crnomorski poluotok Krim pod ruskom okupacijom s ukrajinskim kopnom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.00

Sahrana ukrajinskih vojnika poginulih u padu dva helikoptera u Donjeckoj oblasti održana je u blizini Poltave

Šest pilota 18. zasebne brigade, avijacijske jedinice AFU-a, poginulo je kada su se srušila dva Mi-8. Razlog pada helikoptera je nepoznat, ukrajinske vlasti također nisu otkrile detalje misije koju su piloti obavljali.

20.00

Rusija proglasila novinara i nobelovca Muratova 'stranim agentom': Širi negativno sve...

 

Ruske vlasti u petak su proglasile nobelovca i novinara Dmitrija Muratova "stranim agentom", što je potez koji je često usmjeren protiv kritičara politika Kremlja. 

Ruske novinske agencije prenijele su izjavu ministarstva pravosuđa da je Muratov, urednik nezavisne Novaje Gazete i sulaureat Nobelove nagrade za mir 2021. godine, jedan od nekoliko ruskih građana koji su dodani na popis.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.00

Savjetnik ukrajinskog ministar unutarnjih poslova, Anton Geraščenko je na Twitteru objavio fotografiju današnjeg ruskog raketnog udara na Kramatorsk

18.00

Ukrajinski mediji: Okupatori su udarili na Kramatorsk i uništili mjesno groblje. Osim toga, jedna neeksplodirana granata zapela je na cesti. Nema izvještaja o žrtvama.

Također, Rusi su danas granatirali Berislavski okrug u regiji Herson navođenim bombama. Jedan muškarac je preminuo, a drugi je s ozljedama prebačen u bolnicu.t

16.00

Zelenski: Bez obzira što kažu, mi napredujemo, to je bitno!

 

Predsjednik Volodimir Zelenski u subotu je rekao da ukrajinske trupe "napreduju" u protuofenzivi protiv ruskih snaga, odbacujući izjave zapadnih dužnosnika koji tvrde da Ukrajina presporo napreduje na terenu.

U protuofenzivi započetoj prije tri mjeseca ukrajinske snage vratile su pod kontrolu desetke sela, ali niti jedno veće mjesto ili grad, što je izazvalo frustraciju kod više američkih dužnosnika koji ne samo da ukazuju na sporo napredovanje već kritiziraju cjelokupnu ukrajinsku strategiju.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 65