Obavijesti

News

Komentari 50

Situacija na Krimu sve napetija; Putin zbog straha od uhićenja ne putuje u Afriku na sastanak

Situacija na Krimu sve napetija; Putin zbog straha od uhićenja ne putuje u Afriku na sastanak

Ukrajina raspolaže "znatnom" pričuvom oružanih snaga koje još ne sudjeluju u njezinoj sporoj protuofenzivi protiv ruskih snaga, istaknuo je u utorak načelnik združenog stožera američke vojske

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
15:54

Kremlj: Zapad zatvara oči pred 'terorističkim napadima' Ukrajine protiv Rusije

Kremlj je u srijedu optužio Zapad da zatvara oči pred "terorističkim napadima" koje je počinila Ukrajina unutar Rusije, istaknuvši da tomu u prilog ide ovotjedna 'šutnja' kada je posrijedi napad na Krimskome mostu.

U ponedjeljak su u napadu na mostu ubijeni majka i otac, a njihova 14-godišnja kći je ozlijeđena. Incident se dogodio dok su prelazili most vozilom na putu prema krimskome odmaralištu.

Rusija je anektirala ukrajinski Krim 2014. godine.

Moskva je rekla da je Ukrajina koristila bespilotne mornaričke letjelice u napadu na most koji povezuje Rusiju s poluotokom Krimom. 

Kijev, koji prema izvješćima ukrajinskih medija stoji iza napada, ali nije službeno preuzeo odgovornost za to, kaže da je Krim ukrajinski i da ga kani silom vratiti u sklopu svoje težnje da protjera ruske trupe s vlastitog teritorija.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u srijedu je rekao novinarima kako nije prvi put da Moskva uočava zapadnjački izostanak osude terorizma kada je posrijedi Ukrajina. 

"Čitav je Zapad spreman zatvoriti oči pred svim terorističkim napadima koje 'kijevski režim' organizira u našoj zemlji', rekao je Peskov.

"Nije im neugodno takvu stvar prešutjeti, jer to po njima nije vijest. Tako je bilo prije, a bit će i dalje. Mi to savršeno razumijemo", rekao je.

15:10

Kijev: Rusi napali i oštetili luku u regiji Odesa. Uništeno je 60.000 tona žitarica u napadu

Rusija je napala Odesu i obližnji Čornomorsk nakon što se u ponedjeljak povukla iz sporazuma koji je omogućio siguran prolaz ukrajinskog žita preko Crnog mora.

OVDJE VIŠE O TEMI

14:37

Putin zbog straha od uhićenja odustao od puta u Južnoafričku Republiku! Mijenja ga Lavrov...

Južnoafrička Republika bi kao članica Međunarodnog kaznenog suda (ICC) teoretski morala uhititi Putina za navodne ratne zločine ako bi stupio na njezin teritorij.

OVDJE VIŠE O TEMI

14:26

Brojke Kijeva

Rusija je od početka rata ostala bez 239.480 vojnika, 4123 tenka... Stoji u dnevnom izvještaju ukrajinskih oružanih snaga.

13.55

Strah od uhićenja..

Putin će propustiti summit u Južnoj Africi zbog zabrinutosti da bi mogao biti uhićen, objavio je Sky News.

Peskov je zanijekao da je Rusija "jasno dala do znanja južnoafričkom predsjedniku da bi Putinovo uhićenje po nalogu ICC-a na summitu BRICS-a bilo jednako objavi rata".

Kasnije je ured južnoafričkog predsjednika priopćio da Putin neće ići na summit BRICS-a u Južnoj Africi te da će Rusiju predstavljati Lavrov.

 

Komentari 50