Obavijesti

News

Komentari 126

Ruske rakete u Kalinjingradu: "Opasnije je od hladnog rata"

Ruske rakete u Kalinjingradu: "Opasnije je od hladnog rata"
1

Iluzija je pomisliti da se radi o nekadašnjem hladnom ratu. Sadašnje vrijeme je drukčije, opasnije, izjavio je u subotu njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier

VIDEO

Sadašnje razdoblje je "opasnije" od hladnog rata, izjavio je u subotu šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier dnevniku Bild, dok tenzije ne prestaju rasti između SAD-a i Rusije.

- Iluzija je pomisliti da se radi o nekadašnjem hladnom ratu. Sadašnje vrijeme je drukčije, opasnije - kazao je njemački ministar vanjskih poslova za najčitaniji dnevnik u zemlji.

- Znatna je opasnost od vojnog sukoba - dodao je nekadašnji njemački diplomat Wolfgang Ischinger, posredovatelj OESS-a za Ukrajinu, citiran u istom članku. "Opasnost nije bila toliko velika već desetljećima a povjerenje između Zapada i Istoka tako slabo."

SAD koji je prekinuo početkom tjedna pregovore s Rusijom o prekidu vatre u Siriji, optužio je u petak Moskvu i Damask za "ratne zločine" u Alepu.

Odnosi između dvije velike sile pogoršavaju se od neuspjeha primirja koje su osmislile u rujnu a koje je trajalo tek tjedan dana.

Russian long range surface to air missile systems S 300 Moscow Victory Parade of 2008

Rusija razmješta nuklearne rakete u Kalinjingradu

Podsjetimo, Rusija je počela razmještati nuklearne rakete u Kalinjingradu, ruskoj enklavi između Poljske i Litve, izjavio je američki obavještajni dužnosnik u petak, potvrdivši tako pisanje estonskih medija.

Ruski razlozi za razmještanje raketa Iskander-M čiji je domet 500 km u Kalinjingradu "može biti bezazlen", rekao je dužnosnik, koji nije želio biti imenovan.

- Oni su se prebacili sličan raketni sustav ua Kaliningrad i 2014. godine za vojne vježbe, što bi također moga biti politički potez. Riječ je o pokazivanju snage kako bi se izrazilo nezadovoljstvo NATO-om - rekao je dužnosnik.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C