Obavijesti

News

Komentari 0

Ruski mačak spašen iz smeća, a onda postao zamjenik ministra

Ruski mačak spašen iz smeća, a onda postao zamjenik ministra
4

Kad je radnik ruske tvornice za odvajanje otpada spasio mačka od neposredne smrti, nije ni slutio da će to završiti počasnim naslovom i drijemanjem u stolcu vladina dužnosnika

Snimke nadzorne kamere u tvornici u Uljanovsku, gradu oko 700 km jugoistočno od Moskve, pokazale su u ponedjeljak kako radnik Mihail Tukaš s pokretne trake skida bijelu plastičnu vreću, reže je i u njoj otkriva crnobijelog mačka. 

- Osjetio sam nešto mekano u vreći - rekao je Tukaš, kojemu su lokalne vlasti odale priznanje za spašavanje, za tabloid Moskovskij Komsomolets.

- Lagano sam razrezao vreću i vidio dva oka koja su me gledala - rekao je. Spašavanje mačka, emitirano na televiziji i na društvenim mrežama, učinilo ga je lokalnim celebrityjem.

Okrutnost prema ljubimcima: Zavezali psa za ogradu i odselili
Okrutnost prema ljubimcima: Zavezali psa za ogradu i odselili

Mačka je udomilo regionalno ministarstvo okoliša u Uljanovsku te mu neslužbeno dodijelilo poziciju zamjenika ministra okoliša.

- Mačak je bio na rubu smrti, Još malo i skončao bi u uređaju za odvajanje smeća -  navodi ministarstvo u srijedu.

Na fotografijama iz ministarstva vidi se kako mačak drijema u okretnom stolcu u uredu ministrice zaštite okoliša Gulnare Rakhmatulina i istražuje svoj novi dom.

A cat rescued by a worker of a waste sorting plant lies in a swivel chair in Ulyanovsk

Ministarstvo je objavilo nacionalno natjecanje za odabir imena za mačka, za kojeg su rekli da je utvrđeno da je dobrog zdravlja nakon što ga je veterinar pregledao.

- Želim apelirati na vlasnike kućnih ljubimaca: imajte na umu da ste odgovorni za one koje ste pripitomili. Ako svog ljubimca ne možete držati kod kuće, uvijek ga možete ostaviti u dobrim rukama ili u skloništu - istaknula je Rakhmatulina.