Lifestyle

Komentari 0

Okrutnost prema ljubimcima: Zavezali psa za ogradu i odselili

Okrutnost prema ljubimcima: Zavezali psa za ogradu i odselili

Carter je simpatični haski koji je vjerovao da ima svoj zauvijek dom sa svojim vlasnicima. Međutim, njegovi vlasnici su se preselili u drugu državu, a njega ostavili zavezanog u dvorištu

Imati kućnog ljubimca velika je odgovornost, pa je prikladno da postoje zakoni i prava koji objašnjavaju kako se s kućnim ljubimcima treba postupati i brinuti.

Ipak, ne misle svi da je to velika odgovornost, pa se tako jedan par sada suočava s optužbama zbog vezanje svog psa za dvorišnu ogradu i preseljenja u svoj novi dom u drugu državu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Carter je simpatični haski koji je vjerovao da ima svoj zauvijek dom sa svojim vlasnicima,  27-godišnjim Curtisom Swanom i 29-godišnjom Aaleyah Clay u Roselleu u državi New Jersey.

Međutim, na kraju je odveden u azil s teškom ranom na vratu.

Ispalo je da su se njegovi vlasnici odlučili preseliti, a njega su ostavili zavezanog za ogradu. Punih pet dana Carter je bio potpuno zanemaren, sve dok službenici za kontrolu životinja nisu poslani na teren zbog mogućeg napuštenog psa kojem je potrebna medicinska pomoć.

Kada su pronašli Cartera otkrili su da ima veliku otvorenu ranu na vratu koja je bila posljedica vezanja za ogradu dvorišta. Cijeli slučaj su prijavili.

Protiv vlasnika je pokrenuta istraga i tako su saznali da su se oni preselili u svoj novi dom, a susjedima su navodno rekli da će se vratiti po psa.

Carter, koji je bio poznat  kao Jon Snow, odveden je u podružnicu udruženih humanih društava New Jersey u Newarku, gdje je prošao liječenje koje mu je bilo prijeko potrebno, a kasnije je prebačen u drugo sklonište u Južnom Jerseyu za daljnji oporavak. Iz azila su rekli da dobro napreduje.

Istraga protiv vlasnika je još uvijek u tijeku, a prijeti im moguća kazna od pet godina u zatvoru, piše Bored Panda.

 

Najčitaniji članci