Obavijesti

News

Komentari 18

Ruski pljačkaši opelješili dućan satova u City Centru u Splitu?!

Ruski pljačkaši opelješili dućan satova u City Centru u Splitu?!
9

Iako su za sada prijavljeni samo za provalu u zlatarnu, iz splitske policije smo doznali da se sumnjiče za još nekoliko sličnih “poslova” u drugim županijama pa i u Zagrebu

VIDEO

Dvojica ruskih državljana uhićenih u utorak popodne u Strožancu, u iznajmljenom apartmanu u kojem je pronađen zlatni i srebrni nakit vrijedan 1,6 milijuna kuna ukraden desetak dana ranije iz splitske zlatarne Đonlić, u četvrtak su privedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:32

Brzo riješili slučaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispitivanje dvojice 42-godišnjaka, Georgija V. i Denisa N., odužilo se jer je trebalo osigurati ovlaštenog prevoditelja. Bez obzira na njihov iskaz, gotovo je sigurno da će obojica ostati u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega. Treći član bande naime nije “pao” s kolegama, za sada je u bijegu, no policija zna njegov identitet - također je riječ o Rusu.

Splitska policija, inspektori Prve policijske postaje, doista su brzo riješili slučaj provale u zlatarnu na vrhu Bosanske ulice u samom središtu Splita.

Radom na terenu su došli do lokacije osumnjičenih (priznali su nam kako je nekad potrebno i malo sreće da se sve “poklopi”), nakon pregledavanja snimki video-kamera te u suradnji s lokalnom zajednicom, opkolili su novogradnju u Strožancu, naselju kod Stobreča, nadomak Splita.

'Ruski lopovi sigurno su imali nekog pomagača u Hrvatskoj'
'Ruski lopovi sigurno su imali nekog pomagača u Hrvatskoj'

Rus bježao preko balkona

Nisu ušli nasilno, koristeći “ovan” za provaljivanje, već su sačekali da jedan od 42-godišnjaka izađe, ništa ne sluteći. Potom su upali u stan u prizemlju.

Drugi je Rus pokušao pobjeći preko balkona sa stražnje strane apartmana. Tamo su ga dočekali policajci tako da je nakon kraće borbe, korištenja pepper spreja i on uhićen.

U stanu su pronašli kompletni plijen iz zlatarne kojeg očigledno nisu uspjeli “utopiti”.

Ruska banda je u Strožancu boravila najmanje od početka rujna, kako su sami mještani primijetili, a od tada su nekoliko puta dolazili i odlazili Renault Lagunom njemačkih registracija koja je parkirana ispred stana.

Pljačkali i u Zagrebu?! Bježali su, policajac ih prskao sprejem
Pljačkali i u Zagrebu?! Bježali su, policajac ih prskao sprejem

Isti Rusi opljačkali City Center u Splitu?!

Iako su za sada prijavljeni samo za provalu u zlatarnu, iz splitske policije smo doznali da se sumnjiče za još nekoliko sličnih “poslova” u drugim županijama pa i u Zagrebu.

Međutim, provala u trgovinu satovima Krona u splitskom City Centru One 19. listopada posebno je pod povećalom policajca, koji su naglasili da će se “nastaviti kriminalističko istraživanje” oko aktivnosti ruskih lopova.

Tada je provalnik, maskiran perikom i maskom, ušao u centar (koji je otvoren zbog kockarnice i kina) oko jedan sat poslije ponoći, došao do trgovine koja je na istom katu te bez puno buke podigao zaštitnu roletu.

Potom je ušao u trgovinu, zadržao se kratko, napustivši centar na motociklu i s ruksakom na leđima u kojem je bilo 19 satova. Prijavljena šteta je preko milijun i pol kuna, a danas smo utvrdili kako se u Krone doista mogu pronaći luksuzniji primjerci ručnih satova – nekoliko modela Breitling ili Omege imaju iskličnu cijenu od gotovo sto tisuća kuna.

Modus operandi provalnika, brzina te dobro poznavanje okruženja, doista upućuje na člana ruske bande...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.