News

Komentari 5

Ruski vatrogasni zrakoplov srušio se na jugu Turske: U njemu je bilo osmero ljudi

Ruski vatrogasni zrakoplov srušio se na jugu Turske: U njemu je bilo osmero ljudi

Komunikacija s avionom izgubljena je u području Kahramanmarasa, kamo je poslan tim hitne službe, rekao je regionalni guverner Omer Faruk Coskun

Vatrogasni zrakoplov koji je Turskoj iznajmila Rusija, a pomagao je u gašenju požara na jugu Turske, u subotu se srušio, izvijestila je državna novinska agencija Anadolija.

Komunikacija s avionom izgubljena je u području Kahramanmarasa, kamo je poslan tim hitne službe, rekao je regionalni guverner Omer Faruk Coskun.

Uzrok nesreće i informacije o sudbini posade zrakoplova još nisu poznati. 

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je informaciju o padu zrakoplova Berijev Be-200, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

U zrakoplovu se nalazilo pet ruskih vojnika i troje turskih državljana, prenosi TASS. Ruski stručnjaci su otputovali na mjesto nesreće.

Turska se od 28. srpnja bori s gotovo 300 požara diljem zemlje, što vlada naziva najtežom katastrofom u njezinoj povijesti.

Požari su posebno žestoko pogodili ljetovališta na Sredozemlju, a dosad su većinom pod kontrolom, izvijestio je u petak predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Turskoj je pomoć u zrakoplovima poslalo više zemalja, osim Rusije to su i Hrvatska, Španjolska i Katar.

Najčitaniji članci