Obavijesti

News

Komentari 38

S 30 je optužili da je otrovala svekrvu, s 39 je oslobođena...

S 30 je optužili da je otrovala svekrvu, s 39 je oslobođena...
1

Kada je optužena za trovanje svekrve, Tanja Milas imala je 30 godina i troje djece. Oslobođena je devet godina kasnije, a danas je majka šestero djece, živi u Zadru i ima novo prezime - Mesaroš...

VIDEO

Tanja Milas je živjela u Zmijavcima, bila je u prvom braku i s 30 je godina bila majka troje djece. Tada je suočena s kaznom od 40 godina zatvora, za trovanje svekrve. 

Na dan kada je pravomoćno oslobođena krivnje,Tanja ima 39 godina. Preziva se Mesaroš, živi u Zadru, u drugom je braku i majka je šestero djece, piše Slobodna Dalmacija

Punih devet godina bilo je potrebno da Tanja napokon dokaže da nije otrovala svekrvu o kojoj je brinula tri godine, sve do njene smrti. 

Cijela obitelj Milas živjela je u Zmijavcima kraj Imotskog, a Tanja je, osim za svoje troje djece, brinula i za svekrvu koja je bila potpuno nepokretna zbog prijeloma vratne kralježnice zbog čega je pretrpjela i dva moždana udara. 

Tanja je svekrvu hranila, čistila i davala joj lijekove, a uz nju je svakog dana na sat vremena dolazila i patronažna sestra.

Svoju je svekrvu mrtvu pronašla 21. rujna 2010. godine, oko 21:15h. Umjesto supruga, tada je nazvala prijateljicu, a sud je upravo na tom detalju temeljio optužbu za trovanje. Tanja i prijateljica zajedno su provele noć te je Tanja ujutro nazvala supruga i rekla mu što se dogodilo. 

Kada je došao kući, njen je suprug pregledao svoju majku, a kako je bio mrtvozornik, odmah je ispisao smrtovnicu u kojoj je naveo da je uzrok smrti prirodan: zatajenje srca i moždani udar.

Za smrt svekrve optužio je suprug

Dva dana kasnije starica je pokopana, a Ivan Milas počinje optuživati svoju suprugu Tanju da mu je ubila majku.  U siječnju 2011. godine, došlo je do sukoba između supruga. Tanja je fizički ozlijeđena, u bolnici je provela pet dana i više se nikad nije vratila u obiteljski dom. Prijateljica koju je pozvala nakon smrti svekrve ispričala je dadilji Tanjine djece da bi joj mogla s nekoliko riječi uništiti život. 

Dadilja je to prenijela Ivanu Milasu koji je otišao na policiju i prijavio sumnjivu smrt majke, piše Slobodna

Krajem svibnja 2011. godine napravljena je ekshumacija tijela, a u uzorcima tkiva pronađeni su tragovi pesticida karbofurana, smrtonosnog za ljude i zabranjenog u SAD-u i EU. 

Snaha 'iz pakla' nije kriva: Nisu našli dokaz da je ubila svekrvu
Snaha 'iz pakla' nije kriva: Nisu našli dokaz da je ubila svekrvu

Pet mjeseci kasnije Tanja Milas je optužena za ubojstvo iz niskih pobuda. Tužiteljstvo ju je optuživalo da se trovanjem htjela riješiti brige o nepokretnoj starici. 

- Nisam kriva, ja sam pokojnu svekrvu voljela i zbog ljubavi sam i preuzela brigu o njoj. Ona i djeca su mi bila jedino svjetlo u toj kući jer sam sa suprugom imala stalne fizičke i psihičke patnje, izjavila je tada Tanja. 

Njen je tadašnji suprug pak pred sudom rekao da je posumnjao u trovanje svoje majke kad je našao nekoliko otrovanih mačića, a nakon toga i teglu s otrovom ispred šupe. 

Tanja i Ivan ubrzo su se i razveli, a djeca su dvije godine živjela s njom. Tada su joj oduzeta uz obrazloženje da je tako najbolje jer se ne zna hoće li im majka biti osuđena. 

Tanjina prijateljica na sudu je rekla da je Tanja nad mrtvim tijelom svekrve izgovarala pogrdne riječi. 

U jesen 2014. godine Tanja je oslobođena krivnje za trovanje svekrve. Naime, u njenoj krvi jest pronađen pesticid, ali nije utvrđeno je li količina bila smrtonosna. 

U srpnju 2015. godine Vrhovni je sud ukinuo presudu i zatražio novo suđenje koje je započelo u rujnu 2016. godine. 

Njegovateljice svjedočile u Tanjinu korist

U ponovljenom suđenju u korist Tanje svjedočile su tri njegovateljice, a u srpnju 2018. godine Tanja je opet oslobođena krivnje. U međuvremenu je već imala novi život u Zadru, s drugim suprugom, a rodila je i još troje djece. 

Sud je istaknuo kako je istina da Tanja nije odmah pozvala supruga te večeri kada je vidjela mrtvu svekrvu, ali je za to imala razlog u narušenim odnosima i činjenici da je bio nasilan prema njoj što je potvrdila i medicinska dokumentacija, prenosi Slobodna Dalmacija

I dalje nije utvrđeno je li starica pesticid primila jednokratno ili kroz duže vrijeme. Postoji i mogućnost da ga je unosila voćem uvezenim iz BiH, gdje se pesticid slobodno koristi. 

- Ona je bez obzira na nađene tragove karbofurana u organizmu mogla umrijeti i prirodnom smrću, zaključilo je sudsko vijeće. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.