Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

S. Arabija: Uhitili su 13 ljudi, planirali teroristički napad

Islamska Država preuzela je odgovornost za nedjeljni pokušaj napada na zgradu službe sigurnosti u Zulfiju, gradiću koji se nalazi 250 kilometara sjeverozapadno od glavnoga grada

2 komentara

Saudijska Arabija priopćila je u ponedjeljak da je uhitila 13 osoba povezanih s planiranim napadima u zemlji, dan nakon što su snage sigurnosti kazale da su spriječile napad sjeverno od glavnoga grada, prenijela je državna agencija SPA.

Islamska Država preuzela je odgovornost za nedjeljni pokušaj napada na zgradu službe sigurnosti u Zulfiju, gradiću koji se nalazi 250 kilometara sjeverozapadno od glavnoga grada.

Snage sigurnosti rekle su kako su ubile četiri navodna islamska militanta koji su planirali napad u nedjelju. Pretresle su i kuću za odmor u blizini za koju su snage sigurnosti smatrale da su je militantni iznajmili kako bi je koristili za izradu bombi te zaplijenile bombaške prsluke, bombe, strojnice Kalašnjikov te publikacije Islamske Države.

Islamska Država organizirala je samoubilačke napade i pucnjave protiv saudijskih snaga sigurnosti i manjinskih šijitskih muslimana. Saudijske vlasti su prije više od deset godina ugušile pobunu Al-Kaide.

Islamska Država i Al-Kaida godinama kritiziraju vodstvo Saudijske Arabije, saveznice Zapada, optužujući ih za odstupanja od tradicionalnih islamskih vjerovanja te za zastupanje interesa Sjedinjenih Država, njihovog neprijatelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message