News

Komentari 2

S BMW-om bježao policiji sa 600 grama marihuane: Sudac ga je poslao u istražni zatvor

S BMW-om bježao policiji  sa 600 grama marihuane:  Sudac ga je poslao u istražni zatvor

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjaku koji je 11. veljače navečer svojim BMW-om bježao od policije nakon što je od nepoznatog muškarca preuzeo 604 grama marihuane.

Osumnjičenom 30-godišnjaku je istrani zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je u utorak državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 30-godišnjak 11. veljače oko 18,15 sati od nepoznatog muškarca radi daljnje preprodaje preuzeo 604 grama marihuane koju je odložio ispod vozačevog sjedišta u svojem BMW-u X5. Nakon što su policajci uočili 30-godišnjaka, uputili su mu svjetlosne i zvučne signale da zaustavi vozilo, no on se oglušio i dao se u bijeg nastavljajući vožnju, pri čemu je na području Novog Zagreba prekršio više prometnih propisa.

Osumnjičeni se tijekom bijega popeo svojim vozilom na nogostup ispred ulaza u Osnovnu školu Trnsko gdje je prednjim dijelom BMW-a udario u klupu, a potom i u drvo, nakon čega se vozilo zaustavilo. Napustivši vozilo, osumnjičeni je nastavio bježati pred policajcima koji su ga sustigli, uhitili i prijavili zbog zloporabe droge i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom.

Tužiteljstvo je dodalo da je 30-godišnjak tijekom bijega izazvao neposrednu ugrozu fizičkog integriteta i imovine drugih sudionika u prometu, policajaca koji su sudjelovali u potjeri za njima i osoba koje su bile na njegovoj ruti kretanja.

Najčitaniji članci