News

Komentari 23

U Velikoj Gorici pretresli stan dilera: Pronašli tri laboratorija za uzgoj, stabljike visoke 170 cm

U Velikoj Gorici pretresli stan dilera: Pronašli tri laboratorija za uzgoj, stabljike visoke 170 cm

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje na 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), u stanu na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu.


 
Pretragom stana na području Velike Gorice policijski službenici su pronašli tri improvizirana laboratorija s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka, ukupno 48 stabljika marihuane visine od 8 do 170 cm,  1.116,7 grama marihuane pakirane u pet omota, 190,5 grama hašiša pakiranog u pet omota, digitalnu vaga s tragovima droge te novac za koji postoji osnova sumnje da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.