News

Komentari 4

S. Bulić: Gluma me oduvijek opsjeda i pokreće kao demona

S. Bulić: Gluma me oduvijek opsjeda i pokreće kao demona

Redateljica i glumica Senka Bulić za 24sata Express govori o novoj predstavi u kojoj je rokerica Patti Smith, kazališnoj sceni, djetinjstvu i životu bez prihoda

Posljednjih nekoliko mjeseci ime Senke Bulić ponovno je u središtu interesa kulturne javnosti. Nakon projekta “Rekvijem za organe - pokora“, nastalom prema tekstovima jednog od najkontroverznijih kazališnih autora Antonina Artauda, postavila je dječju predstavu “Šuma Striborova” Ivane Brlić Mažuranić koja je plijenila pozornost svojom vizualnom raskoši. Iako bi mnogi nakon toga poželjeli predah, glumica i redateljica je ono malo slobodnog vremena između izvedbi iskoristila da pripremi predstavu o kultnoj rokerici. 

24express: Vaša se nova predstava bazira na životu američke glazbenice i pjesnikinje Patti Smith? 

Još smo u procesu stvaranja. Ali ne želim se na predvidljiv način baviti tom umjetnicom. Iz drugih pozicija ćemo raditi. To neće biti posveta Patti Smith kroz izbor iz nekih njezinih glazbenih i pjesničkih uspjeha. Istraživat ćemo američku beat generaciju potkraj šezdesetih godina kojoj su pripadali i Jim Morrison, Bob Dylan i Brian Jones. Riječ je o autorima koji su mijenjali tadašnju scenu i uspostavljali nekakva nova pravila. 

24express: Kako uspijevate uskakati u sve te različite svjetove u kojima istodobno glumite, producirate i režirate? 

Takav položaj priželjkujem, i to me gradi kao glumicu, redateljicu i producenticu. U svim sam tim poslovima jednako intenzivna, emotivno i racionalno. Pred kraj nekog projekta često pomislim da mi treba odmor, ali se predomislim čim završim. Odmah se nastavljam baviti nečim drugim jer je to moj mehanizam stvaranja i življenja. 

24express: Imate li vi uz toliko posla vremena za samu sebe? 

Strast za onim što radim je jaka i potpuno joj se predajem. Dok god je riječ o takvoj vrsti motivacije, nemam potrebu analizirati ono što radim s obzirom na sve što možda gubim time. Takvo mi je razmišljanje suvišno. Ne razmišljam baš o balansu između privatnoga i poslovnog kad ono čime se bavim i ne smatram poslom u smislu u kojem se na posao najčešće misli.

>>> Cijeli intervju pročitajte u 24sata Expressu