Obavijesti

News

Komentari 75

S neba je pala na stup, obgrlila ga nogama i sama se spustila

S neba je pala na stup, obgrlila ga nogama i sama se spustila
4

Samo stotinjak metara iznad zemlje padobranku je zanio jak nalet vjetra i bacio ju je na stup. Čudesnom reakcijom spasila si je život. Niz stup se spustila na sigurno

VIDEO

Ajme, zabit će se u zgradu! Zovi Hitnu, vikali su prestrašeni Splićani gledajući s balkona kako jako jugo nebom nosi Sinjanku i njezin padobran...

Ona je u nedjelju u 10.30 sati iskočila iz aviona na visini od 1100 metara i čudom se izvukla neozlijeđena... Padobranci iz Splita i Sinja natjecali su se u skokovima na splitskoj plaži Žnjan. No mlada se padobranka zaplela i zapela na golemom rasvjetnom stupu.

- Vidjela sam da je vjetar nosi prema zgradi i mislila sam da će mi sletjeti na balkon! Da joj se padobran nije zapleo o stup, tako bi i bilo. Doista je brzo letjela - rekla nam je Gloria J. (22).

- Sve mi se činilo OK stotinjak metara iznad tla. Onda sam osjetila jak nalet vjetra. Shvatila sam da ću sletjeti puno dalje od cilja, a morala sam izbjeći automobile. Razmišljala sam da bi bilo najbolje ciljati cestu iza njih, ali me nalet vjetra odnio još dalje... I tako sam završila na stupu - ispričala nam je simpatična padobranka, koja je već skočila 90 puta.

Pravo je čudo da padobranka nije ozlijeđena. Kad je zapela, u djeliću sekunde spretno se uhvatila rukama i nogama za stup, doslovno ga zagrlivši, a sama se i spustila.

- Iznenadni naleti vjetra doista mogu biti kobni i tu je iskustvo najvažnije - rekao nam je zagrebački nastavnik padobranstva Zdravko Pirc, veteran s više od 5000 skokova.

Padobran su poslije morali skinuti vatrogasci:

- Sve plaćamo sami, a padobrani su izuzetno skupi, pa smo zvali prijatelja padobranca koji je ujedno vatrogasac da nam ga skine bez oštećenja - rekli su nam u Aeroklubu Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.