Obavijesti

News

Komentari 38

S oružjem u školi: Zbog puške su učenici imali noćne more

S oružjem u školi: Zbog puške su učenici imali noćne more
1

Prisebni nastavnici: Dječak (16) koji je u školu u Topolovcu ušao sa zračnicom prvo je zapalio jaknu. Razgovarao je s profesorom, dok su ostali učenike izvodili van

VIDEO

Pedagoginja je u utorak obišla sve razrede i razgovarala sa svim učenicima. Nekolicina učenika lošije je spavala, rekla nam je Mirela Maričević, ravnateljica OŠ Topolovac kraj Siska.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 16-godišnjakom, koji se dovodi u vezu s događajima u mjestu Topolovac, isti će uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke - sve je što je o incidentu u osnovnoj školi koji je uznemirio građane priopćila sisačka policija. Po kaznenoj prijavi postupat će Općinsko državno odvjetništvo za mladež.

- Na predmetu radimo, a zbog dobi osumnjičenog ne možemo davati nikakve informacije - rekla je Ljerka Markušić, vršiteljica dužnosti Općinske državne odvjetnice u Sisku.

U ovakvim slučajevima uobičajeno je i da se provede psihijatrijsko vještačenje.

Bivši učenik je u ponedjeljak oko 11.25 sati ušao u OŠ Topolovac koju pohađa 63 učenika. Sa sobom je imao dvije boce razrjeđivača i zračnu pušku.

- U prostoriji u kojoj se učenici presvlače zapalio je jaknu te se popeo na kat, gdje ga je u hodniku primijetila bivša razrednica. Upitala ga je što tu radi, a on joj je odgovorio: ‘Dosta mi je svega, sav sam jadan’ i pokazao joj zračnicu - rekla je ravnateljica Mirela Maričević.

Učiteljica mu je rekla da se smiri i onda se s učenicima spustila s kata, u čemu ih nasilnik nije sprečavao niti im je prijetio. O svemu je obavijestila kolegu iz tjelesnog, ravnateljicu i policiju.

Zapaljenu jaknu su u međuvremenu ugasili, a djeca su kroz hodnik kuhinje izašla na igralište. Tamo su im odnijeli obuću i potom organizirali prijevoz autobusima. Nastavnik tjelesnog s rastrojenim mladićem ostao je u razredu i razgovarao sve dok nije došla policija.

- Na roditeljskom sastanku o incidentu smo obavijestili roditelje. O svemu smo izvijestili i timove za krizne situacije pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Gradu Sisku - rekla nam je ravnateljica škole Mirela Maričević dodavši kako nije bilo pritužbi na njihovo reagiranje.

Mladić, koji je s puškom i dvije boce sa zapaljivom tekućinom upao u školu, svojedobno je bio njezin učenik.

- Kad sam mu predavala, bio je miran, nikad nije bio problematičan - prisjetila se Maričević.

No kako neslužbeno doznajemo, nakon završetka osnovne škole se promijenio. Prema pričanju nekih stanovnika Topolovca, mladić je prije nego što je otišao u školu podmetnuo požar i u svojoj obiteljskoj kući udaljenoj više stotina metara, no vatra se brzo ugasila.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.