Obavijesti

News

Komentari 97

Sabi zasuzile oči: Napadačima je zahvalio što nisu bili grublji

Sabi zasuzile oči: Napadačima je zahvalio što nisu bili grublji
1

Govoreći o napadu na suprugu vukovarski gradonačelnik je rekao da je to nešto najstrašnije u njegovu životu te zahvalio napadačima što nisu bili grublji prema ženi

VIDEO

Oči vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe zasuzile su dok je govorio o napadu na njegovu suprugu iz kojeg je ona izašla s lakšim ozljedama.

- Želim reći napadačima: Hvala vam što niste bili grublji - rekao je Sabo gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Govoreći o napadu i poruci napadača njemu da se ne bahati, Sabo je govorio o političkim protivnicima koji su očekivali da će imati materijalne koristi od njegova upravljanja gradom, a koji su ostali razočarani time što on nije pristao na nikakve dogovore te vrste. Dodao je kako je skupa s obitelji odlučio nastaviti svoju političku karijeru usprkos napadu i prijetnjama koje dobiva.

- Onima koji tvrde da sam inscenirao napad poručujem: Ne dao Bog da vam se to dogodi - kaže. Dodao je da je napad bio nešto najstrašnije što mu se dogodilo u životu.  Poruku napadača da prestane s bahaćenjem komentirao je da se vjerojatno misli na to što on ne želi petljati i muljati u radu. 

Na pitanje oko dvojezičnih natpisa u Vukovaru rekao je kako je 2009. kada je postao gradonačelnik koalicija HDZ, SDSS i HSP donijela statut, koji nije bio u skladu sa zakonom, a kojim se omogućuju dvojezični natpisi. Za to je trebalo biti trećina stanovništva u gradu pripadnika nacionalne manjine što prema starom popisu nije bilo. 

- Nakon zadnjeg popisa, postotak se mijenja i uvjeti su ispunjeni, a oni isti koji su 2009. tražili taj statut sada pišu peticije i traže da se to pravo ne ostvaruje - kaže Sabo i dodaje izjavu generala Gotovine koji je pozvao Srbe da se vrate, a ovdje se Srbima koji tu žive žele uskratiti prava po ustavnom zakonu. 

Komentirajući rad Vlade, kaže da ga smeta što se stalno ne govori koliko je nereda i problema napravila prethodna vlast, a jedinu zamjerku ima na Radimira Čačića. Kaže da je za vrijeme HDZ-ove vlasti imao dva projekta u Vukovaru vrijedna 300 i 500 milijuna dolara koji su se kočili te da je mislio da će to odmah krenuti s novom vlasti. Uvjeren je da će Vukovar za 4-5 godina biti među prvih pet gradova u državi te navodi da su sredili financije i da grad nema dugovanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.