Obavijesti

News

Komentari 28

Sabo isključen iz SDP-a: 'To je diktatura Peđe Grbina i ekipe'

Sabo isključen iz SDP-a: 'To je diktatura Peđe Grbina i ekipe'

Sabo tvrdi da je Grbin prekršio statut stranke, jer je uskratio lokalnoj organizaciji da samostalno odlučuje o kandidatu za gradonačelnika i to kao pravnik vrlo dobro zna, kaže Sabo

VIDEO

Predsjedništvo SDP-a donijelo je na sjednici održanoj mailom prijedlog o isključenju Željka Sabe iz SDP-a, potvrdili su nam iz SDP-a. Kako su nam rekli, odlučili su to jer je Sabo i nakon što je raspušten vukovarski SDP i dalje išao kontra odluka vrha stranke i najavljivao da će se kandidirati na lokalnim izborima.

- Obavijest o odluci predsjedništva još nisam dobio. Peđa Grbin se uzjogunio i ne može podnijeti drugačije mišljenje. To je diktatura Peđe Grbina i ekipe oko njega. To samo pokazuje dvoličnost tog čovjeka - komentirao nam je Sabo.

Sabo tvrdi da je Grbin prekršio statut stranke, jer je uskratio lokalnoj organizaciji da samostalno odlučuje o kandidatu za gradonačelnika i to kao pravnik vrlo dobro zna. Podsjetio je da je spriječio i zagrebački ogranak stranke da donese odluku o Gordanu Marasu kao kandidatu.

Željko Sabo ipak kandidat za gradonačelnika Vukovara, ali je prvo izbrisao 103 člana stranke
Željko Sabo ipak kandidat za gradonačelnika Vukovara, ali je prvo izbrisao 103 člana stranke

- On koji je u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a obećao da neće raspuštati organizacije navodeći da će njegova uloga biti da jača organizacije na terenu - podsjeća Sabo.

Ustvrdio je kako Grbin sada čisti unutar SDP-a ljude koju nisu bili za njega kad se birao predsjednik stranke.

- Očistio je zadarsku, brodsko-posavsku županiju, maknuo mene iz vukovarsko-srijemske županije na prevaru. Kakav je to čovjek koji pogazi svoju riječ - pita se Sabo.

Najavio je da će na svom primjeru pokazati što je bitka unutar SDP-a do kraja.

- Mogao bih dati ostavku na člana SDP-a i tako spriječiti da me izbace, ali ja hoću da me izbace, da me on izbaci i da pokažem cijelom SDP-u i javnosti kakav je Peđa Grbin kao čovjek i lider stranke - kazao je.

Najavio je da će sve što ima reci na Glavnom odboru.

Grbin: Protiv njega se vode kazneni postupci

Postupak se provodi u skladu sa statutom stranke i Željko Sabo će apsolutno dobiti priliku reći što ima, kazao nam je šef SDP-a Peđa Grbin.

- Do ovog je došlo zbog toga što on očito ne prihvaća činjenicu da se protiv njega vode kazneni postupci, da je bez obzira na rehabilitaciju osuđen za političku korupciju. U Hrvatskoj politici korupcije ionako ima previše i ako se protiv nje hoćemo boriti moramo krenuti od sebe i od svojih vratiju - uzvratio je Grbin kratko na izjave Željka Sabe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a