Obavijesti

News

Komentari 35

'Stalno sam na TV-u jer imam što za reći, za razliku od vas'

'Stalno sam na TV-u jer imam što za reći, za razliku od vas'
1

Izvješće je Saboru poslao Nadzorni odbor u sastavu imenovanom tek 3. srpnja 2015., zbog čega ono ne sadrži vrijednosne sudove i ocjene rezultata HRT-a u 2014.

VIDEO

HRT je ponovno tema u Saboru gdje zastupnici raspravljaju o izvješću o radu i provedbi nadzora zakonitosti rada i financijskog poslovanja za 2014. godine, koje Vlada nije prihvatila.

Nenad Stazić (SDP) ustvrdio je da se nalazimo u prilično apsurdnoj situaciji. Podsjetio je da je stari Nadzorni odbor smijenjen u srpnju prošle godine jer nije podnio izvješće, a novi Nadzorni odbor ga je izradio i sad ga Vlada ne želi prihvatiti jer smijenjeni članovi nisu obavili svoj posao. To smatra antologijom političke gluposti, a najavio je da će SDP glasati protiv tako glupog, nesuvislog i nelogičnog zaključka. 

- To je kao da je Vlada zatražila od Vakule da dostavi izvješće kakva je bila prognoza za 12. srpnja 2014. godine. Vakula pošalje izvješće i kaže: ja toga dana nisam bio prognostičar, ali prognoza je bila da će biti sunčano u Zagrebu, a padala je kiša. Znači prognostičar toga dana je pogriješio, a Vlada kaže ne prihvaća se izvješće Vakule. Ovo je da je nelogično, ovo je oprostite minus inteligentno - slikovito je Stazić pokušao dočarati situaciju. 

Podsjetio je da je sa saborskom aktualcu Vladu nazvao tragikomičnom i dobio opomenu od predsjednika Sabora no napominje: "ako ovo nije tragikomedija, onda ne znam što bi trebala biti". Obratio se i zastupnicima Mosta: 

- Hoćete li sudjelovati u ovoj tragikomičnoj situaciji? Hoćete li pristati da vas se sramoti? Morate doći kući, imate djecu i oni će vas pitati: jesi ti mogao glasati za ovakvu glupost? - poručio je Stazić. 

Na njegov istup stigle su replike vladajućih. Željko Glasnović (HDZ) ustvrdio je da su "tragikomični ispadi Nenada Stazića". SDP-ovac mu je uzvratio: 

- Nije ovdje tragikomična samo Vlada nego i pojedini zastupnici - izjavio je. 

Na Stazićevo izlaganje reagirao je i Miro Bulj (Most). 

- Branite bivšeg ravnatelja HRT-a, bivši nadzorni odbor možda zbog svojih uvjerenja, a najvjerojatnije zato što kad god bi upalio televiziju bili bi vi, doslovno na televiziji ste bili kao da ste iz paštete iskakali - rekao je Mostovac. 

Stazić mu nije ostao dužan navodeći da su svom izlaganju ni jednom riječju nije spomenuo bivšeg ravnatelja: 

- To je vjerojatno zbog toga što sam imao nešto za reći i što su novinari procijenili da ono što kažem ima smisla prenijeti, za razliku od vaših govora. Vi možete postaviti koga god hoćete, ali to vama neće pomoći. Ako vas i budu prikazivali, ljudi će prestati gledati televiziju. Vi ste postavili i novog v.d. ravnatelja pa se ja svejedno pojavljujem na televiziji, a valjda zato što imam nešto reći kolega Bulj za razliku od vas - rekao je Stazić.
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.