Obavijesti

News

Komentari 11

"Premijer funkcionira kada je gladan, a nikad nije gladan"

"Premijer funkcionira kada je gladan, a nikad nije gladan"
6

Na saborskoj raspravi o Zakonu o odgoju i obrazovanju, zastupnik Branko Vukšić iznio je niz problema u hrvatskom školstvu, a dotakao se i problema gladne djece

VIDEO

Na saborskoj raspravi o Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Branko Vukšić iznio je niz problema u hrvatskom školstvu, a dotakao se i problema gladne djece.

- Djeca se voze 45 minuta u školu u jednom smjeru. Popodne dolaze iz škole, ručaju, pišu zadaću i bubnju do spavanja, do besvijesti. Djecu na taj način pretvaramo u zombije. Roditelji svake godine moraju knjige retuširanih naslovnica s istim sadržajem, profesori kažu uglavnom lošim. Mnoga djeca nemaju ni za marendu i gladna su mada premijer o tome nema pojma. Kako riješiti da gladna djeca ne prte preteške knjige? Milijunima viška koji su dodijeljeni političkim strankama napravimo ormariće u kojima će djeca držati knjige u školi - rekao je Vukšić. Naglasio je kako djeca moraju imati besplatan obrok u školi, jer jedino kad su sita mogu funkcionirati.

- Premijer funkcionira kada je gladan, a nikad nije gladan - dodao je. 

Predlažu da se za rad ravnatelja uvedu licencije 

Sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. Njima Vlada predlaže da se uvođenje licencija za rad ravnatelja, koje je trebalo zaživjeti 1. siječnja 2015., odgodi na 1. siječnja 2017. godine.

Predloženu odgodu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta obrazlažu potrebom osiguranja pretpostavki za licenciranje.

Izmjenama Zakona propisuju se načini izrade i donošenje mreže škola, rokovi i načini promjene obrazovnog programa, regulira se nastavak obrazovanja za stjecanje više razine kvalifikacija te jasnije uređuje odredba za stjecanje i gubitak statusa redovitog učenika. Propisuje se i mogućnost prestanka pohađanja izbornih predmeta te postupak zaključivanja ocjene iz vladanja na kraju nastavne godine, kao i način polaganja popravnih ispita.

Izmjene propisuju i da škole u koje idu učenici s teškoćama u razvoju mogu od iduće godine u nastavni proces uključiti pomoćnika ili stručno-komunikacijskog posrednika za pomoć takvim učenicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagrepčanka čekala tramvaj i vidjela ovo, nazvali smo ZET. Rekli su nam samo: 'Mijauuu'
LASAGNOMANIJA

Zagrepčanka čekala tramvaj i vidjela ovo, nazvali smo ZET. Rekli su nam samo: 'Mijauuu'

ZET uz natpis 'Rim Tim Tagi Dim' na svim pokazivačima vremena dolaska tramvaja u Zagrebu podržao Baby Lasagnu: 'Komentar ZET-a na to je: 'Mjau'

Mislite da je 'Hej Slaveni' bila himna Jugoslavije? Varate se...
KRONIKE POVJESNIČARA

Mislite da je 'Hej Slaveni' bila himna Jugoslavije? Varate se...

Tijekom 1984. raspisan je novi, ujedno i posljednji natječaj za jugoslavensku himnu
Kuće, stanovi, lova: Što imaju čelnici DP-a i kako je izbačeni profesor stekao milijune eura
IMOVINSKI POKRET

Kuće, stanovi, lova: Što imaju čelnici DP-a i kako je izbačeni profesor stekao milijune eura

Plus+ NOVI EXPRESS Analiza imovinskih kartica i javno dostupnih podatka o poslovnim aktivnostima važnijih pripadnika Domovinskog pokreta, novih partnera u vladi HDZ-a