Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Saborski "reality": I barba Luka sebi traži zvijezdu...

Komisija bi trebala obaviti pismeni i usmeni test s 18 kandidata, koji su zadovoljili uvjete natječaja. Za glasnogovornika se prijavilo 39 kandidata...

P.Glebov
Video: P.Glebov
12 komentara

Tročlana komisija u dvofaznom eliminacijskom postupku pružit će jedinstvenu priliku pobjedniku: sretnik koji prođe strašni sud, postat će glasnogovornik Luke Bebića, predsjednika Sabora koji se često žalio na teškoće u komunikaciji s javnošću! No, ni dva mjeseca nakon pokretanja natječaja (5. ožujka) za izbor Barba Lukina glasnogovornika nitko još nije izabran. Na natječaj se javilo ukupno 39 ljudi. Među njima, 21 kandidat/kandidatkinja su otpali jer nisu zadovoljavali stroge uvjete natječaja. Preostalih 18 sada će morati proći najprije pismeni, a potom i usmeni dio ispita. Kako ne bi bio izabran loš kandidat, pobrinut će se: Ružica Šimonović, voditeljica saborskog Ureda za odnose s javnošću, Dinka Prce, voditeljica Odjela općih i kadrovskih poslova Sabora dok će treći član biti izabran iz redova Ministarstva uprave. Oni će potom Josipu Sesaru, tajniku Sabora, predložiti kandidate, a on će dati završnu riječ. Pred kandidatom neće biti lak zadatak. Luka Bebić je, naime, tvrdo uvjeren kako novinari bojkotiraju njegove, za državu prevažne poslove, uglavnom gospodarskog lobiranja (Bebić je nedavno lobirao za prodaju 300 milijuna kravata Kinezima, u Japanu je sročio veoma dojmljiv haiku itd., no sve to nije imalo većeg odjeka.
- Mi ne idemo tamburati i u puko razgledavanje, objasnio je novinarima pa pojasnio.
- Ne razgovaramo mi samo o odnosima između parlamenta, nego tu iskrsavaju i brojne druge teme. Posebno gospodarske. I ti su razgovori nekako slobodniji nego kad su u pitanju nositelji izvršne vlasti, nema tu strogog diplomatskog protokola. Dragutin Lesar, laburist, smatra da je tako duga provedba natječaja za glasnogovornika Sabora besmislena, tim prije što je bez glasnogovornika Zlatka Mahuna ostala i Vlada.
- Da budem iskren, ne mogu nikako dokučiti što će taj glasnogovornik raditi, veli Lesar, dodajući da je očekivao elegantnije rješenje. Ljuti kritičari ovog postupka žale se na predugo trajanje, no činjenica je da zakon ne nameće rokove.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message