Obavijesti

News

Komentari 16

SAD: Otetu curicu pronašli živu i zdravu nakon 18 god

SAD: Otetu curicu pronašli živu i zdravu nakon 18 god
7

Jaycee Lee rodila je Phillipu Garridu (58) dvoje djece. On i žena oteli su ju dok je Jaycee imala samo 11 godina. U četvrtak su je vratili obitelji

VIDEO

Jaycee Lee Dugard oteta je na autobusnoj stanici u američkom South Lake Tahoeu 10. lipnja 1991. godine. Imala je 11 godina. Odveli su ju pred očima očuha, koji je dugo bio glavni osumnjičenik. U 18 godina, rodila je otmičaru dvoje djece, a dali su joj i novo ime, Alissa. Živjela je s djecom u dvije kućice površine devet metara kvadratnih u dvorištu otmičareve kuće u Antiochu, također u Kaliforniji. Jedna je imala struju i tuš te je imala zvučnu izolaciju kako nitko ne bi čuo pozive u pomoć, a mogla se otvoriti samo izvana. Policija je uhitila Phillipa Garrida (58) i njegovu ženu Nancy (55). Garrido je navodno tijekom ispitivanja priznao otmicu i potvrdio djevojkin identitet.
- Život u dvorištu ostavio je traga, no ona je u dobrom stanju - rekao je o Jaycee šef policije Fred Kollar. Sve se otkrilo jer je Garrido htio s dvoje djece ući u knjižnicu u kampusu sveučilišta Kalifornija. Dvije zaštitarke su mu prišle jer im je bio sumnjiv način na koji se ophodi prema djeci. Provjerili su ga i prijavile policiji jer Garrido nije smio biti u blizini djece zbog osude za silovanje i otmicu djeteta iz 1971. godine. Morao se javiti svom socijalnom radniku za uvjetnu. Garrido se pojavio sa ženom, otetom djevojkom i dvoje djece. Radnik djevojku i djecu nikada nije vidio pri posjetima Garridovima, pa mu nije dugo trebalo da shvati da nešto nije u redu. Odmah su uhitili par, prenosi CNN.
- Puno se bolje sad osjećam. Ovo se moralo odigrati. Žrtva će vam ispričati najnevjerojatniju priču, ali polako, morate biti strpljivi. Na kraju ćete čuti najsnažniju priču koja će vam zagrijati srca, otkrivajući nešto što treba razumijeti. To je sve što vam mogu reći - rekao je Garrido u telefonskom intervjuu iz zatvora za TV postaju iz Sacramenta.
Oteta Jaycee se u četvrtak sastala s pravom obitelji, mamom Terry, polusestrom Shaynom (19) i očuhom Carlom Probynom.
- Jaycee je rekla 'Mama, ja imam bebu'. Terry ju je pitala koliko djece, a ona je odgovorila da ima dvoje od 15 i 11 godina. Ne znam je li i Jaycee još u svojoj glavi 11-godišnjakinja. Mislim, tko zove tako veliku djecu bebama? - rekao je očuh. On je zadnji na dan otmice vidio Jaycee. Čuo je njen vrisak i ugledao kako ju muškarac i žena trpaju u auto. Krenuo je za njima na biciklu, no otmičari su bili prebrzi. Zbog nagomilanih sumnji, ubrzo se rastao od supruge.
Garrida sad terete za silovanje i otmicu, a njegovu ženu za otmicu i urotu. Bili su vjerski fanatici koji su pisali blog u kojem Phillip tvrdi da čuje božji glas, da mu se obraća preko kutije te da je njegova misija da spasi svijet. Navodno je iz kuće vodio i neku vrstu crkvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu