Obavijesti

News

Komentari 4

SAD poziva: Vratite kući svoje džihadiste zarobljene u Siriji

SAD poziva: Vratite kući svoje džihadiste zarobljene u Siriji
1

O ovom teškom pitanju trebalo bi se razgovarati na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica koalicije protiv IS-a u srijedu u Washingtonu

VIDEO

Sjedinjene Države su u ponedjeljak pozvale zemlje da vrate kući i sude svojim džihadistima zarobljenim u Siriji, odakle Washington treba povući svoje snage pošto je ocijenio da je skupina Islamska država (IS) "oslabljena i u rasulu".

"SAD poziva zemlje da vrate kući i sude svojim državljanima koje su zarobile Sirijske demokratske snage (SDF)" koje podupire međunarodna koalicija na čelu s Washingtonom, rekao je u priopćenju Robert Palladino, glasnogovornik američkog State Departmenta.

Pohvalivši "doprinos" SDF-a "u borbi protiv IS-a" koji je danas "oslabljen i u rasulu", kako je rekao, Palladino podsjeća da su arapsko-kurdske snage u svom oslobodilačkom pohodu zarobile "stotine stranih terorista koji su došli iz desetak zemalja svijeta".

"SDF je nastojao da zarobljenici budu u sigurnim i u humanim uvjetima", dodao je, pohvalivši "stalne napore SDF-a da strane teroriste pošalju u zemlje iz kojih su došli".

"Unatoč oslobađanju teritorija u Iraku i u Siriji koji je IS bio zauzeo, ta je skupina i dalje velika teroristička prijetnja i nužno je zajedničko djelovanje kako bi se odgovorilo na taj međunarodni sigurnosni problem", rekao je još glasnogovornik američkog State Departmenta.

Iznenadna odluka predsjednika Donalda Trumpa da povuče oko 2.000 američkih vojnika raspoređenih u Siriji kao pomoć arapsko-kurdskim snagama koje se bore s IS-om, postavlja pitanje tih stranih džihadista.

O ovom teškom pitanju trebalo bi se razgovarati na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica koalicije protiv IS-a u srijedu u Washingtonu, na kojemu će glavna tema biti posljedice američkog povlačenja iz Sirije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.