Obavijesti

News

Komentari 18

SAD razmišlja da Ukrajini nametne sankcije zbog nasilja

SAD razmišlja da Ukrajini nametne sankcije zbog nasilja
7

Državni tajnik John Kerry već je izrazio 'zgražanje' odlukom ukrajinske vlade da na prosvjednike ide interventnom policijom bez poštovanja prema ljudskim pravima

VIDEO

Dok i dalje traje politička kriza i prosvjedi u Ukrajini, Amerikanci su izjavili kako razmišljaju o svim opcijama pa i sankcijama prema njima. To je potvrdila glasnogovornica Državnog ureda Jen Psaki.

Uslijedilo je to nakon što je interventna policija pokušala potjerati prosvjednike iz glavnog grada Kijeva. Amerikanci su već upozorili Ukrajince da ne koriste oružanu silu protiv civila. Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Pavlo Lebedyev obećao je kako vlada neće zvati vojsku u pomoć. Telefonski je razgovarao s američkim ministrom obrane Chuckom Hagelom koji mu je pojasnio potencijalne opasnosti od miješanja vojske. 

Tjedni demonstracija u Ukrajini paralizirali su zemlju s 46 milijuna ljudi. Šefica vanjske politike EU Catherine Ashton i zamjenica američkog državnog tajnika Victoria Nulan bile su u Kijevu u srijedu i susrele su se s prosvjednicima i predstavnicima vlade Victora Janukoviča.

Državni tajnik John Kerry već je izrazio 'zgražanje' odlukom ukrajinske vlade da na prosvjednike ide interventnom policijom, buldožerima i pendrecima umjesto da pokažu poštovanje prema ljudskim pravima i ljudskom dostojanstvu. 

Prosvjedi traju već tri tjedna. Počeli su nakon što je Viktor Janukovič da odustao od potpisivanja Sporazuma o pridruživanju EU. U nedjelju je na ukrajinskim ulicama organiziran 'Marš milijuna'. U srijedu se policija sukobila s prosvjednicima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku