Obavijesti

News

Komentari 224

SAD: Rusija mora odstupiti! Rusija: Zašto ste se miješali?

SAD: Rusija mora odstupiti! Rusija: Zašto ste se miješali?
4

Vijeće sigurnosti UN-a održalo je izvanrednu sjednicu vezano za krizu u Ukrajini. Sve stalne članice Vijeća sigurnosti održale su govore osim Kine, koja je suzdržana

VIDEO

Nakon gotovo dva sata prepiranja hoće li sjednica Vijeća sigurnosti UN-a biti zatvorena ili otvorena, ambasadori su odlučili da bude otvorena i tako kontrirali Rusiji koja je tražila sastanak iza zatvorenih vrata. Na sjednici nije rečeno ništa novo, članice su iznijele svoje već poznate stavove. 

Ukrajinski izaslanik pri UN-u optužio je Rusiju za agresiju.

- Ruski parlament je ilegalno odobrio intervenciju, no ruske trupe su već tu i njihov broj je sve veći iz sata u sat. Ovo je agresija na Ukrajinu koja krši međunarodni zakon. Rusija je brutalno prekršila Povelju UN-a, silom ugrožavaju naš teritorijalni integritet - rekao je Jurij Sergejev.

Pozvao je UN i ostale međunarodne promatrače da učine sve kako bi se zaustavila agresija na Ukrajinu

Zapadne članice su osudile rusko odobrenje uporabe sile u Ukrajini i još jednom izrazile svoju zabrinutost zbog situacije u Ukrajini. SAD je pozvao na potporu novih vlasti u Kijevu. 

- Rusija mora odstupiti. Nove vlasti u Kijevu pokazale su ogromnu suzdržanost. Rusija je sve ignorirala i djeluje sama. Ruski potezi u Ukrajini krše suverenitet Ukrajine - rekla je američka ambasadorica Samantha Power. 

Ruski ambasador Vitalij Čurkin je rekao da do ovakve situacije uopće nije trebalo doći te je upitao zašto se Zapad uplitao i podupirao ulične nemire.

- Zašto je Janukovič silom protjeran iz Kijeva? Zašto je prva odluka novih vlasti bila ukidanje ruskog jezika? To je politička odluka. Političko nasilje - ustvrdio je.

- Uporaba ruske vojske odobrena je na teritoriju Ukrajine, a ne protiv Ukrajine. Ruski predsjednik još nije donio odluku o slanju trupa - rekao je Čurkin.

Sve stalne članice Vijeća sigurnosti održale su govore osim Kine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.